Jump to content

Acaibül'l Mahlukat'a Alıcı Yok 'Nargile İçen Adam'a 400 YTL


mavikiz

Recommended Posts

acaibul-l-mahlukat-a-alici-yok-nargile-icen-adam-a_o.jpg

Portakal Sanat ve Kültür Evi tarafından düzenlenen ve Raffi Portakal tarafından yönetilen ’İlkbahar Müzayedesi’ Conrad Otel’de gerçekleşti. Müzayedeye gelenlerin yoğun ilgisinin yanısıra telefonla katılım da bir o kadar oldu.

Düzenlenen müzayedenin önemli eserleri arasında İstanbul 16. yüzyıl son çeyreği dönemine ait coğrafya ve kozmoğrafya görüşüne göre, ansiklopedik bilgiler içeren ve minyatürlerle zenginleştirilmiş İslam edebiyatının biri olan Acaibü’l Mahlukat 550.000 YTL’den satışa çıktı ancak alıcı bulamadı. Sultan V. Mehmet Reşad’a ait Merasim kılıcı 100 bin YTL’ye alıcı buldu. Müzayedenin bir diğer önemli eseri ise Avusturyalı ressam Rudolf Ernst’in ’Nargile İçen Adam’ tablosu (üstte) 74.143 USD’den satışa çıkarıldı. Tablo 400 bin YTL’ye satıldı.

Batı’nın 16-18. yüzyıl ünlü old-master ressamlarının Doğu kültüründen esinlenerek resmettikleri "Osmanlı Kadın Portreleri" 17.000 YTL ile 30.000 YTL’den satışa çıkarıldı. Tablolar alıcı bulamadı. "Viyana ve Hotin Savaşları" tablosu ise 90.000 YTL’den satışa sunuldu ve alıcı bulamadı. Son olarak müzayedenin en değerli eserleri arasında yer alan "Harem’de Cariye’ tablosu 225.000 YTL’den satışa çıktı, fakat alıcı bulamadı.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...