Jump to content

Bilgisayar Bilimleri


adam4
 Share

Recommended Posts

  • 3 hafta sonra ...

Ben bu bölümden mezun oldu. Veri yapılarının temeline inersin. Algoritma karmaşıklıklarını hesapların (işlem sayısı, ram de kapladığı yer vs..) sıfırdan algoritma kurar iyileştirme yaparsın. mühendisliğe geçiş olup olmadığını bilmiyorum ben eğitim bilimleri formasyon sertifikası aldım atama bekliyorum (branşım matematik; ege)  açıkçası Türkiye'deki şartlara bakıldığında daha çok akademik çalışma gibi geliyor insana. Yapabilirsen öyp, yüksek lisans doktora devam etmeni tavsiye ederim. Bu bölüm üzerinden sistem analistliği de tavsiye edilir ama değinilmesi gereken çok önemli bir nokta var.

 

1-) Eğer idealist biriysen, hayallerini gerçekleştireceğine inanıyorsan bu bölümün üzerine git. Aç bırakmaz adamı.. Arkadaşlarım netsiste işe başladı 3000 tl maaşla mezun olur olmaz (örnek olsun diye söyledim)

 

2-) Yok realist biriyim diyorsan (bir an önce para kazanma, garanti iş, çoluk çocuk vs..) işte o zaman çok yanlış bir bölümü seçmişsin demektir. Çünkü bi yerlere gelebilmek için biraz şans biraz hırs biraz da kabiliyet biraz da çevrenden destek gerektiriyor. Bu da hemen olmayabilir. Dilediğin noktaya gelmek uzun zaman da alabilir. zaten idealizm de budur.

 

O kadar güzel bölümler var ki okunulası ve öğrenilesi bilim insanı olası bölümler... Ancak realist bakılırsa bu Türkiye şartlarında şekli ne olursa olsun memurluktan başka yapacak bişey bulamıyorsun. onu da yapamayınca ya işçi oluyorsun ya da esnaf...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...