Jump to content

Lg’den Blu-ray Çıkarması


trendmark

Recommended Posts

LG’den Blu-ray çıkarması

2245296.jpg

LG Electronics, Blu-ray uyumlu Full HD masa üstü bilgisayarları ve Blu-ray Super Multi DVD yazıcıları satışa sundu. Ses/Video ve optik depolama pazarındaki liderliğini sürdürmeyi hedefleyen LG Electronics, ayrıca yıl sonuna kadar da Blu-ray DVD oynatıcı ve Blu-ray diskleri piyasaya sunacak.

Tüketici elektroniğinin önde gelen isimlerinden LG Electronics, gelecek nesil yüksek çözünürlüklü bilgisayarları ve optik depolama aygıtlarını tanıttı. 32, 37, 42 ve 55 inçlik Full HD LCD TV’leri satışa sunan sektörün ilk firması olan LG, yüksek çözünürlüklü ev sinema sistemi seçeneklerine olan talebi karşılamayı hedefliyor.

‘Blu-ray’, ismini “kalkojenit” diskleri okumaya ve yazmaya yardımcı olan blue-violet lazerden alıyor. Bir blu-ray disk, bir DVD’nin 5 katı depolama kapasitesine sahip bulunuyor ve tek katmanlı bir disk üzerine 25GB’a kadar, çift katmanlı disk üzerine ise 50GB’a kadar kayıt yapabiliyor.

Bir CD, kızılötesi 780 nanometre lazer kullanırken sıradan bir DVD ise, 650 nanometre dalga boyu kırmızı lazer kullanır. Ayrıca mavi lazer de kullanan Yüksek Tanımlı DVD ile karşılaştırıldığında Blu-ray katman başına daha fazla bilgi depolayabiliyor.

Blu-ray ürünleri tanıtan LG Electronics’in CTO’su (Chief Technology Officer) Dr. H.G. Lee, “Blu-ray formatına dayanan yeni ses görsel ve depolama ürünleri üreterek gelecek nesil DVD teknolojisinin lideri olacağız. LG, sekiz yıldır hafif depolamada uluslar arası Pazar lideri konumunda ve yeni teknolojisi ile de gelecek nesil DVD pazarındaki konumunu güçlendirecek" dedi.

Super-Multi Blue DVD Yazıcı

LG Super-Multi Blu-ray RW, tek bir disk üzerine 25 GB'a kadar veri depolayabiliyor. Super-Multi Blue DVD Yazıcı, Blu-ray kaydedilebilir Disklere 4x'te ve Blu-ray yeniden kaydedilebilir disklere ise 2x'te veri yazabiliyor. Super-Multi Blue DVD Yazıcı, her ebattaki Blu-ray disklerin yanı sıra standart CD ve DVD'lerle de uyumlu bulunuyor.

Masa Üstü PC (X600) Serisi

LG Electronic XPION X600 serisi, LG Electronics Super-Multi Blue sürücü ve NVIDIA’nın üst düzey grafik kartı GeForce 7900GT 256MB’yi bir araya getirerek Full HD video ve son teknoloji 3D oyunlarının oynanmasına olanak sağlıyor. Bunlarla birlikte kullanıcılar, HD dijital kameralar kullanılarak üretilen kendi HD içerikleri ile eğlenceli zaman geçirecek ya da Blu-ray filmlerini izleyebilecek. Bu seri, ayrıca Intel çift çekirdek Pentium D945 3.4 GHZ işlemci, 320Gb hard disk ve 1GB DDR2 bellek gibi özelliklerle donatılmış. LG, bu bilgisayarların multimedya özelliklerinden yararlanmak içinse 14 tip bellek kartı ile uyumlu ‘14’ü 1 arada’ flaş bellek çoklu kart okuyucu da sunuyor.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...