Jump to content

Apple Tanıtımına Windows 10 Desteği!


iceduman
 Share

Recommended Posts

Apple Tanıtımına Windows 10 Desteği!

 

 

Apple'ın, iPhone 6s'i de tanıtacağı 9 Eylül'deki etkinliğinin canlı yayınını Windows 10 kullanıcıları da izleyebilecek. Peki Apple'ın canlı yayını nasıl izlenilir? İşte detaylar!

 

Apple etkinliklerinin canlı yayınları bu seneye kadar sadece Apple TViPhone, iPad, iPod ve Mac kullanıcıları tarafından izlenenilebiliyordu. Tanıtım etkinliği davetiyesinin yer aldığı sayfada yazan bilgilere göre, bu yıl San Francisco'da "Hey Siri, give us a hint" adıyla düzenlenecek Appleetkinliğini Microsoft Edge ile Windows 10 kullanıcıları da canlı olarak izleyebilecekler.

 

 

Apple'ın tanıtım etkinliği yayınlarıyla ilgili detaylar!

 

Apple, hali hazırda canlı yayınlarını yapmak için HTTP Live Streaming(HLS) protokolünü kullanıyor. HLS protokolü, iOS ve OS X yüklü cihazlarda, QuickTime ile birlikte sunuluyor. Bu sayede iOS ve OS Xkullanıcıları hiçbir ek uygulamaya ihtiyaç duymadan Safariüzerinden Apple'ın canlı yayınlarını izleyebiliyorlar.

 

Apple'ın tanıtım etkinliğini, bu sene Windows 10 kullanıcıları Microsoft Edge'nin HLS desteği sunması ile birlikte doğrudan tarayıcı üzerinden da izleyebilecekler. Peki diğer Windows sürümlerine sahip kullanıcılar ne yapacaklar?

 

AppleHLS protokolünün kısıtlandırılmış bir desteğini ise şu anda Windowsiçin, QuickTime ve iTunes ile birlikte veriyor. Bu kısıtlandırma yüzündenWindows yüklü cihazlarda canlı yayınlar doğrudan izlenemiyor. Windows 10 haricinde bir sürüme sahip Windows kullanıcılarının, geçmişte de olduğu gibi bu seneki Apple etkinliğinin canlı yayını izleyebilmesi için VLCveya VLC benzeri üçüncü parti programları kullanması gerekiyor.

 

Apple, Microsoft Edge desteğiyle birlikte, son açıklanan verilere göre 75 milyon cihazda kurulu olan Windows 10 üzerinde, canlı yayınlarını çok yüksek bir kitleye izletebilecek. Bakalım merakla beklenen Apple etkinliği, bu sene neler sunacak?

 

Kaynak: Shiftdelete

Edited by iceduman
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...