Jump to content

Laptop Kapanma Sorunu


anilguleryuz
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar, pc'me yeni format attım. Orijinal msdn windows 7 ultimate x64 yükledim, daha önceleri laptopu hiç kapatmıyordum. Halen daha da kapatmıyorum, son zamanlarda kendiliğinden kapanır oldu. Kullanırken bir sorun yok, öğlen okula giderken açık bırakıyorum laptopu akşam bu saatlerde eve geliyorum. Daha sonra eve geldiğimde bir bakıyorum laptop kapanmış yine çözemedim bir türlü bu sorunu, şöyle izah edeyim. Laptopu pilde kullanırsın şarjı biter kapanır. Hatta şarjı bittiği zaman root ekranında genelde sistem çalışmasına devam gibi birşey yazar ve ardından windows sürdürülüyor root ekranı gelir. Daha sonra sistem açılır. Ama benim sorunum buna benzer bir şekilde ve biraz daha farklı gibi. Laptopu her kapandığında açtığım zaman windows sürdürülüyor root ekranı gelmekte, anlayamadım bir türlü bu sorunu. Yani açarken hiçbir şekilde hata almıyorum, normal bir şekilde açılıyor. Sıcaklıkla ilgili bir şikayetimde yok, herşey stabil şekilde çalışıyor. Bu arada uyku modu falan herşey kapalı, laptopu sürekli prizde kullanıyorum. Yani anlayacağınız, pille ilgili de bir sorun değil bu. Yaklaşık olarak, son bir kaç gündür sistemim bu durumda. Bios pili desem onunla da bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sorun ne olabilir, yardımcı olabilecek biri var mı aramızda?

 

Bu arada sistemim Casper keşke almasaydım diyorum içimden, Casper pişmanlıktır, laptop alacak arkadaşlara tavsiye etmiyorum. Ailem kendileri kullanmak için almıştı laptopu okulum olduğundan dolayı mecburen el koymak zorunda kaldım :D

 

Neyse laptopun özellikleri aşağıda :D

 

İşlemci: Intel i7 2670QM 2.20 GHZ

Ram: 6 GB DDR3 sanırım 1333 mhz bilmiyorum bakmaya da üşendim :D

HDD: Toshiba 500GB 7200 RPM SATA 2

Ekran Kartı: AMD Radeon HD 6610M + Intel Graphics modelini hatırlamıyorum. Çoğunlukla harici ekran kartını kullanıyorum. 

Link to comment
Share on other sites

Bende anlayamadım ya neden böyle olduğu hakkında sorun ne olabilir diye düşünüyorum. Acaba işletim sistemiyle ilgili bir sorun olabilir mi diye düşünüyorum. Çünkü daha önce dvd'den format atıyordum. Bu sefer format atarken usb ile format attım. Acaba eksik dosya falan mı var? Ama öyle bir şey olsa sistemde sürekli bir takım hatalar alırdım. Sistem hiçbir şekilde hata vermiyor, sadece kendiliğinden kapanması dışında. Ramlerden dolayı desem root ekranına gelirken windows düzgün kapatılamadı yazardı ama ramlerimle ilgili bir sıkıntı da yok. Acaba sorun ne ile ilgili çok merak ediyorum.

 

@TeYyArEe dostum çözsen, çözsen bu sorunu sen çözersin :D

Edited by anilguleryuz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...