Jump to content

‘Yazar olabilir miyim?’ diyenler için...


mavikiz

Recommended Posts

İki aylık edebiyat dergisi NotosÖykü, 1 Haziran’da yayımlanan 4. sayısının kapak konusu genç yazarlara ayırdı. “Yazar olabilir miyim? Genç yazar adaylarına öneriler” başlığıyla hazırlanan bölümde, edebiyatçı olmaya karar veren gençleri nelerin bekleyeceği anlatılıyor.

267002.jpg

Derginin yayın yönetmeni Semih Gümüş’ün yazdığı yazıda, yazarlık serüveninin başlangıcında bir gencin karşısına çıkabilecek olası sorunlar ve çözüm yolları değerlendiriliyor.

İlk ürünlerini çok genç yaşlarda dönemin önemli dergilerinde yayımlayan Selim İleri ve Nedim Gürsel de kendi deneyimlerini ve önerilerini anlatıyor. Dünya edebiyatının aralarında Borges, Marquez, Llosa gibi yazarların bulunduğu pek çok ünlü yazarından genç yazarlara öğütler de bu bölümün ilgi çekici yanlarından...

267001.jpgJorge Luis Borges

NotosÖykü’nün hazırladığı bölümün alışılmamış yanlarından biri de, ilk kitaplarını yayımlayan yazarların yanı sıra, daha hiç kitabı yayımlanmamış genç yazarların görüşlerine de dergi sayfalarında yer verilmesi.

NotosÖykü’nün bu sayısında Doğan Yarıcı ve Celâl Üster ile yapılan söyleşilerin yanı sıra, “Müziğin içinden geçen edebiyat” konusunda Mircan ile Mehmet Güreli’nin yazıları da dikkat çekiyor.

Link to comment
Share on other sites

-Yazar olabilir miyim? bunu görünce sevindim yoksa dedim ek$i sözlük yazar alımına mı ba$ladı :wacko:

Bo$a sevinmişim yani :p:wacko:

Mesajlarında dikkat ettim de, Nedir sendeki bu ekşi sözlüğe yazar olma merakı ya dostum. "Ekşide yazar olmayana kız vermezler" sözünü duydun da kafana takıldıysa, üzülme sen. Sıkma canını. Yalan onlar hep. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...