Jump to content

Recommended Posts

Yeni tarayıcı Vivaldi'nin betası hazır!

 

Screen-Shot-2015-01-26-at-15.40.24-300x2

Opera görünümlü, Chromium motorlu yeni web tarayıcısını denemeniz artık mümkün!


Modern web tarayıcılarının hepsi, en temel görevleri olan web sayfalarını açma işini yerine getiriyorlar. Ancak arayüz, performans, eklenti stratejisi ve fazlası hakkında her bir tarayıcının izlediği yol farklı. Yeni bir tarayıcı olan Vivaldi ise tecrübeli kullanıcıları hedef alıyor ve tarayıcılar arasındaki bu farkı belirsizleştiriyor.
 
Beta sürümü yayınlanan Vivaldi, Chromium'un açık kaynak kodlu platformunu Opera'yı hatırlatan bir arayüzle kullanıyor. Teknik önizleme sürümü bir süredir yayında olan tarayıcı, firmaya göre şimdiye kadar 2 milyon kullanıcı tarafından indirildi. Yeni yayınlanan sürüm ise herkesin kullanabileceği kadar stabil çalışıyor.
 
Liderliği Opera'nın eski CEO'su Jon von Tetzchner tarafından yapılan Vivaldi'de Opera etkisini kolayca görebiliyorsunuz. "Sekmeler" varsayılan olarak ekranın sol tarafında dikey olarak gösteriliyorlar; bunun yanında bir çift "yan çubuk" ile not alabiliyor ve fazlasını yapabiliyorsunuz. Vivaldi'de yeni sekme açtığınızda popüler sekmelerinizden oluşan bir "hızlı erişim" sayfası görüyorsunuz. Sekmeleri gruplandırabiliyor, üst üste yığabiliyor ve sabitleyebiliyorsunuz ancak tarayıcı, genel olarak Opera kadar donanımlı değil.
 
Vivaldi, Ayarlar menüsünden ulaşabileceğiniz birçok klavye kısayolunu ve fare hareketini de destekliyor. Tarayıcının öne çıkardığı en önemli özelliklerinden bir tanesi, kişiselleştirilebilir olması. Örneğin adres çubuklarını ve sekmelerini istediğiniz yere taşıyabiliyorsunuz. Ücretsiz olan Vivaldi, bizce denemeye değer.
DENEMEK İSTEYENLER BULİNKTEN ÇEKEBİLİRLER
gupz6dh9.png
 

Kaynak

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dış görünümü Maxhton tarayıcıya benziyor motor Chrome :D menüleri var dosya düzen görünüm birde kendince bazı yer imleri ayarlamış ama beğendim deneyip kullanın memnun kalabilirsiniz. Melez Tarayıcı vivaldi 

 

Birde sayfa yüklerinrken sayfa boyutunu adres satırında görmek hoş bir duygu :) yorum yazarken sayfayı yanlışlıkla yeniledim.

 

 

pre_1446730950__adsz.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...