Jump to content

Laptop Şarj Sorunu


fade_to_black
 Share

Recommended Posts

merhaba arkadaşlar şöyle bir sorunum var

 

Asus N53SV model bir laptop um var. laptop yükte iken özellikle performans modunda adaptör ile pil arasında sürekli geçiş yapıyor.

örneğin dota 2 gibi bir oyun açıtığımda laptop touchpadinin önündeki pil ışığı yanıp sönmeye başlıyor adaptördeki ışıkda yanıp söner gibi hareket etmeye başlıyor (tam sönmüyor sadece parlak iken soluklaşıp tekrar parlıyor). atk pack kurulu iken plugin / battery mode arasında sürekli geçiş yapıyor yardımcı olabilecek kimse varmı 2. adaptörüm ve batarya yeni. ek olarak laptopmun dvd rw yi söküp yerine akasa nstore ile hddyi taktım esas hdd slotunda da kingstone 120 gb hdd var. şu an kullandığım adaptör 19v/6.3a çıkışlı 3. adaptörüm orjinali ile aynı özellikte

Link to comment
Share on other sites

adaptör icersinde bazi elektronik parcalar zarar görür bir süre sonra galiba senin sorunun kondastatör den kaynaklaniyor olabilir cünkü gelgit yasiyorsun 

bir anda düsme yasiyorsun yani buda pil ile adaptör arasinda gelip gidiyor performans kayiplarinada neden olur bu durum 

bir elektronikci arkadasimiza götürüp adaptörü ve pc yi bir baktirmanizi öneririm 

Link to comment
Share on other sites

3 tane adaptörün varmış ama orjinali ile aynı özellikte olamaz olsa idi bu sorunu yaşamazdın

orjinal adaptörün tahminim en az 100 watt güç cıkışı vardır ama uyduruk adaptörler 30 watt tan başlar 

ben n53sn kullanıyorum orjinal adaptörüm bile bazen yetmiyor bu durumla karşılaşırım ara sıra :)

gücü sömüren oyunlarda ekran kartı driverinin ya güncel versiyonunu yükleyip dene yada eski versiyonlarını kurup gözlemle bu sorununu

bilgisayarında herhangi bir sorunun yok lakin uyduruk adaptörlerle oyun oynamaya devam edersen sorun çıkabilir

Link to comment
Share on other sites

362inciq580973.png



resmin üst kısmındaki http://www.asus.com/tr/Notebooks/N53SV/specifications/bu adresteki adaptör bilgileri allttaki siyah kısımda şu an kullandığım adaptördeki özellik bilgileri.ismail kardeşimin dediği gibi ancakoradaki arkadaş çıkarıp takınca düzeliyor gibi bende hiç oralı değil.ayrıca çift çekirdek tek çekirdek diye bi belirtme yapılmış sitede bendeki özellikler şöyle Intel® Core™ i7 2630QM işlemci 16gb ram geforce gt540m cuda x64 w10 kullanıyorum önceki adaptörde 4.7 ama o ısınıp kılıfını bile yamuk yumuk etti yanlız bu sorun hep en az 2-3 ay kullandıktan sonra ortaya çıktı. olmadı birebir orjinal model aramaya başlayacağım.

Link to comment
Share on other sites

aynı işlemci ve ekran kartı bende de mevcut :) ama 8gb ram var. ben ablamların kullanmadığı asus laptopun adaptörüne baktım aynı baktım takılıyor mu diye takılıyor . Tek sorun (aslında sorun değil) eski adaptörün topraklaması vardı. Bunda yok ama kullanmadığımda prizden çıkarıyorum. 19v 4.74a output u . 

Ayrıca video bana ait. w10 da oluyor sanıyordum. 8.1 dede olmaya başlayınca çözüm aramaya başladım. ve 8.1 devam ediyorum.

Edited by 304smailVar
Link to comment
Share on other sites

ilgileriniz için teşekkür ederim yılbaşı haftasında olduğumuzdan (yağmur gibi nöbet yağıyor) ve önümüzdeki haftalarda finaller başlayacağından bir süre idare edeceğim sanırım. bir zaman benim orjinal adaptördede olmuştu (asus) ancak sonra bir kaza sonucu kabloyuda sakatladığımdan içini açtım sonra açık kullandığımda sorun epey düzelmişti belki ısı ile alakalıdır malum kapalı formatta bu adaptörler.

Link to comment
Share on other sites

Bu arada hiç aklıma gelmemişti ama bu gün denedim bataryayı çıkarıp direk adaptörü taktım 2-3 saatkadar zorladım bilgisayarı. Sadece adaptör takılı olduğunda pile geçemediği için kapanmasını yada voltaj sorunu bekledim ama bişey olmadı sanıırm sorun batarya le ilgili.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...