Jump to content

Windows Xp Güncelleme Desteğini 2019’A Uzatmak


hsrt02
 Share

Recommended Posts

Efsanenin adı: Windows XP!

2001’de raflarda yerini aldı. 2014’e kadar resmi destekle ayakta kaldı. Kullanıcıların büyük sevgisini kazandı. Aradan geçen 13 yıla ve ardından gelen 3 yeni işletim sistemine rağmen kullanıcılar onu terketmedi. O kadarki, Microsoft bile ondan vazgeçip bizzat kendi çocuğunu kötülemeye başladığında, kullanım oranı halen %26+ civarındaydı.

Şüphesiz, XP’den sonra gelen ve Microsoft’un bile hatırlamak istemediği Vista gibi berbat bir işletim sistemi bu sevgide büyük rol oynamıştır. Vista satın alan birçok kişi tekrar XP’ye downgrade yapmıştı. Ardından birçok kişi takip eden işletim sistemi Windows 7’ye geçtiyse de, bir o kadarı Windows XP’de kaldı.

8 Nisan 2014 tarihinde Microsoft resmen XP desteğini sonlandırdı. Windows XP bu tarihten beri artık güncelleme almıyor.

Buna rağmen küçük bir hile ile Microsoft’un update desteğine 2019 yılına kadar ulaşmak halen mümkün ve bu XP kullanıcılarını sevindiriyor.

 

Nasıl?

8 Nisan 2014 tarihinde son kullanıcılar için update desteği kesilse de, Windows halen XP için güncelleştirme yayınlıyor. Bu güncelleştirmelere sadece ödeme yapan firmalar erişebiliyor. Öte yandan, Windows XP SP3 tabanlı “Windows Embedded POSReady 2009” sistemler de halen güncelleniyor.

Bu destek 2019 yılına kadar sürecek ve bizde bu durumdan faydalanacağız. Bu hile ile Windows Update yazılımına sistemi “Windows Embedded POSReady 2009” olarak tanıtacağız. Böylece XP’yi 2019’a kadar güncelleyebilme olanağına kavuşmuş olacağız.

000011-01-02.pngBu hile için bir metin belgesi oluşturalım ve belgemize soldaki metni girelim.

Belgemizi hayat-öpücüğü.reg dosyası olarak kaydedelim ve çift tıklayarak çalıştıralım.

Bitti bile! Artık yeni güncellemeleri almaya başlayabileceğiz. İşte karşımıza gelen ilk güncellemeler;

000011-01-03.png

Bu hile sadece 32 bit sistemlerde çalışıyor. Eğer sizin işletim sisteminiz 64 bit ise, bu yöntemi kullanamıyorsunuz. Ama umut bitmedi; buradaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Önemli bir uyarı;

Bahsettiğimiz güncellemeler XP üzerinde test edilmeden yayınlanıyor. Test sistemi “Windows Embedded POSReady 2009”, XP tabanlı olmasına rağmen, bazı farklılıklara sahip. Bu doğal bir destek olmadığından problemler ile karşılaşabilirsiniz.

Bu tür işlemleri yapmadan önce yaşayabileceğiniz olası sorunlara bir önlem olarak sisteminizin tam bir yedeğini almanızda büyük fayda var.

Özellikle bu başlıkta, güncellemeleri manuel olacak şekilde yapılandırıp her güncelleme öncesi bir yedekleme alarak yaşanabilecek sorunlara karşı önlem alabilirsiniz.

Peki bu hileyi yapmayıp güncelleme almazsam ne olur?

Hali hazırda güncellemeler işletim sistemine yeni özellik katmıyordu. Bu güncellemeler tespit edilen işletim sistemi açıklarını kapatıyordu. Güncellemeleri almadığınız taktirde, yeni açıklara karşı daha savunmasız hale gelebilirsiniz.

Bu duruma düşmemek için, işletim sistemi açıklarına karşı koruma sağlayan bir güvenlik yazılımından destek alabilirsiniz.

İşte gerçek Windows XP açıkları ile yapılan 3 ayrı test ve güvenlik yazılımlarının skorları; 12,3

  >Kaynak : 

https://bilenlerkabilesi.com/windows-xp-guncelleme-destegini-2019a-kadar-uzatin/
Link to comment
Share on other sites

ebediyeten xp diyoruz :D

abi bunlarla uğraşmanıza gerek yok. kurun adam gibi deep freeze tarzı bir program virüs falan girmez sıkıntı olmaz. time freeze programı ayrıca ücretsiz ve iyi koruma sağlıyor.

millet xp güncelleme yapmasın diye xpde kalıyor. siz güncelleme istiyorsunuz :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...