Jump to content

Pc sorunu


blade5210

Recommended Posts

Beyler cok sevdıgım forum sıtesınden yardım ıstıyorum cok acık kalan bır bılgısarayım var ve su aralar arada kendını kapatıyor neden olabılır acaba ??

tesekkurler...

Sırasıyla; Denetim Masası -> Yönetimsel Araçlar -> Olay Görüntüleyicisi menüsünü takip edin. Açılan penceredeki en son kapanma ile ilgili "Hata" mesajını okuyarak sorunu tespit etmeye çalışabilirsiniz. (XP pro için - diğer işletim sistemlerin bu menüler olmayabilir veya farklı isim ve sıralamalarda olabilir!)

Kesintisiz güç kaynağınız (UPS) yoksa veya yeterli değilse veya arızalı ise ani voltaj düşmeleri ve/veya elektirik kesintilerinde bilgisayarınız kapanıyor olabilir. Yaz aylarında klima kullanımıyla birlikte pek çok kişi fark etmese de voltajlar sürekli değişmekte ve sık sık kısa süreli elektirik kesilmeleri yaşanmaktadır.

Uzun süre açık kalan bilgisayarınız çok ısınıyor ve (bu özellik bilgisayarınızda var sa ve faal durumdaysa) otomatik olarak kapanıyor olabilir.

Bilgisayarınızın kendiliğnden kapanmasına sebep olabilecek virüs, trojan vb etkenler olabilir. Güncel bir antivirüs ve antispyware uygulamalarıyla bilgisayarınızı taratabilirsiniz.

Bilgisayarınızın donanım bilgileri ile kurulu yazılım bilgilerini belirtmeniz durumunda daha fazla yardım alabileceğinizi tahmin ediyorum.

kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...