Jump to content

'imtiyazlı Ortaklık' Yerine 'kıbrıs' Dedi


BrightBlade

Recommended Posts

02630F3707BF1D45AA9C4C99b.jpg

Limanları Rumlara açmalısınız

Erdoğan, Merkel'in bu talebine "KKTC'ye uygulanan izolasyon kalksın" diye cevap verdi.

Ankara'daki zirvede Almanya Başbakanı Merkel "Limanların açılması önkoşuldur" dedi. Erdoğan da "Kuzey Kıbrıs terör, uyuşturucu, kara para aklama merkezi mi? Niye izolasyon kalkmıyor" yanıtını verdi. Erdoğan ile Merkel, akşam tekneyle Boğaz turu attı.

'İmtiyazlı ortaklık' yerine 'Kıbrıs' dedi

İki günlük resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Almanya Başbakanı Şansölye Angela Merkel, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık merkez binada bir araya geldi. Merkel, görüşmede Türkiye'nin AB üyeliği konusunda "ince" mesajlar verdi.

Görüş ayrılığı

Türkiye'nin AB perspektifini sürdürebilmesi için reformların uygulamasında hızlı hareket edilmesi, limanların Rumlara açılması gerektiğini belirten Merkel, "İmtiyazlı" ortaklıktan söz etmedi. İki liderin basın toplantısına, deniz ve hava limanlarının Rumlara açılmasını öngören Ankara Anlaşması Ek Protokolü'nün Türkiye tarafından imzalanması konusu damgasını vurdu. Merkel, "Ankara Protokolü'nün bizim açımızdan yerine getirilmesi gerekiyor. İnanıyorum ki AB devletleri işbirliği yapmak istediklerinde bunun içinde serbest ticaret merkezleri, liman ve havaalanlarına erişim de olmalı. Zor bir sorunu çözmek üzereyiz. Bir ön koşul olarak AB müzakerelerinin devamı için bunun halli gerekiyor" dedi. Başbakan Erdoğan ise, Merkel'in bu sözlerine karşılık, Rumlara limanların açılmasını bir ön koşul olarak kabul etmeyeceklerini belirterek şunları söyledi: "Her şeyden önce Kuzey Kıbrıs'a uygulanan izolasyonların kaldırılması gerekir. İzolasyonlar kalkmadıkça limanların ve hava alanlarının açılması noktasına asla sıcak bakmıyoruz."

Bülent

AYDEMİR / ANKARA

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/gnd109.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

Selülitli Nazi kılıklı Alman karıdanda bu beklenirdi zaten. Türkiyenin herşeyi batıyor bu kadına. Düşününsene birde bunlarla müttefik olarak girmişiz 1. dünya savaşına. Birde müttefik olmasak Allah bilir daha ne pislikler yapacaklar. Kınıyorum bu örümcek kafalı naziyi, rumların uyguladıkları katliamları yok sayanlarda bu vahşete ortak olmuş demektir bence :) Tayyip de nasıl yerinde bir söz kullandıysa hayret hiç ummuyordum doğrusu, görüşmeden önce dumanlandımı ne ? Ayrıca o boğaz havasıda Merkelin boğazında kalsın, o hava bile haram ona.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...