Jump to content

Bu hızın yanında ADSL ne ki!


KieRoN

Recommended Posts

VDSL2-Infineon.jpg

Hız dediğin böyle olur. ADSL'in havasını VDSL2 bozacak. Hız 20'ye katlanıyor. Ve ayrıntılar...

Hızlı internet erişimi ADSL’de altyapı yatırımlarını artıran Türk Telekom (TT), mevcut hız kapasitesini 20’ye katlayan VDSL2 servisini başlatmaya hazırlanıyor.

TT’nin ocak ayında çıkaracağı VDSL2, ilk etapta 100 bin aboneye ulaştırılacak ve 30 megabit hızda olacak. Böylece ADSL’de 4 megabit olan hız da bir anda 8’e katlanmış olacak.

VDSL2 sayesinde bireysel kullanıcılar da oldukça gelişmiş seviyede internet erişimine sahip olabilecekler. Örnek vermek gerekirse, 700 MB’lık DivX formatında bir film, VDSL2 sayesinde 4 dakikada, 5 MB büyüklüğünde bir müzik dosyası ise 25 saniyede bilgisayara yüklenebilecek.

TT ayrıca internet erişimindeki hız kapasitesini de kademeli olarak artıracak. Planlara göre, bu sıralama 8 , 12, 16, 20, 24 ve 30 megabit olacak. 30 Mbitlik paketin fiyatını açıklamayan TT yetkilileri, hız artışıyla birlikte ADSL ücretlerinde düşüş olacağını söyledi.

TT, New York’ta!

Altyapı sağlayıcısı TT, ADSL hizmetinde olduğu gibi VDSL2 servisini de toptan olarak satacak. Ardından da başta TT Net olmak üzere diğer şirketler bu servisi son kullanıcıya ulaştıracak.

İlk etapta 30 megabit olan hız seviyesi, 70 megabite kadar çıkacak. Şirketin 2008 sonu hedefi bu servisi 250 bin kullanıcıya ulaştırmak. Bunun için ciddi altyapı yatırımı yapan firma, yurtdışı çıkış hatlarını da kuvvetlendirmek için çalışma başlattı. Bu kapsamda New York, Londra ve Paris’te POP noktaları kurulacak. Bu sayede gerek duyulduğunda buralardan da hizmet alınmış olacak.

VDSL2 aynen ADSL’de olduğu gibi telefon hattı kullanılarak ve hat meşgul edilmeden kullanılıyor. Sadece modemlerin bu teknolojiye uyumlu olması gerekiyor.

VDSL2 sayesinde, kullanıcılar Triple Play denilen ses, görüntü, veri, yüksek çözünürlüklü televizyon (HDTV) ve interaktif oyunlardan da yararlanabiliyor.

Kaynak: Milliyet[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

kota olmazda dosya indirme sınırında yavaşlama yapar bu kezde :angry: metro eternete geçecez ellam şuan da metro eternet kızılayda maltepe felan kullanılıyor 7 mb 1 milyar civarında sanırım kızılayda bir kafedede 30 megabit var net yakında evimize gelcek vatan millete hayırlı olsun ama bu teknoloji 2 bakır tel deyilde fiber altyapısı ile çalışıyordur. ilçelerin felan baya beklemesi lazım...

Link to comment
Share on other sites

fiyatları kesin uçuk olur reklamını yapılyorlarda bir türlü gerçekte avrupa seviyesine erişemiyoruz

adsl hızlandıda nooldu kim tam kapasite kullanabiliyorki en fazla 100 KB download yani 800 Kb lerde

buda fos çıkaaarrr bize herşey gıdım gıdım sömüre sömüre verilir

yiğitlerse avrupa yada uzakdoğudaki fiyatlardan oradaki hizmeti versinlerde göreyim

Link to comment
Share on other sites

rapid i yağmalacağız desenize Allahh gelsin veriler....

şu anda bile rapid bana 4 gün dayanıyor.. ki o zaman ne olur .. ya rapid zam yapar yada kotayı yükseltir gibime geliyor.. zaten ne kazanıyorsa bizden kazanıyor bu rapid..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

1Mb bağlantı diye kullandığımız bağlantı hızını kaç kişi tam hızıyla kullanabiliyor ki??

Saçma bi fiyat politikası, kota gereksizliği ve tercih edip bedelini ödediğiniz hızdan daha düşük bi bağlantı hızıyla yaşamaya devam ederiz en fazla...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...