Jump to content

ekstra hdd koydum pcye gozukmuyor?!


ja_123

Recommended Posts

hdd nin takılı olduğu ide kablosu üzerinden bağlıyorsun sanırım oradan çıkar ve cd room un takılı olduğu ide kablosu üzerinden bağla görecektir.. cd room u şimdilik çıkar.. :)

Link to comment
Share on other sites

kendi hdd'nin jumper'i masterde olup olmadığını kontrol et 2nci hdd nin jumper inide 2nci hdd nin üzerinde gösterildiği gibi slave yaparsan vede cdroom un ide kalbosu ile takarsan olacaktır.. olmadı kurcala biraz 2. hdd nin tüm jumper lerini çıkart dene olmadı master yap bişeyler yap işde :)

Link to comment
Share on other sites

HDD nin ide kablosunun takıldığı bölümünün yanında ufak bir bölüm var resim83bx.jpg resimde görünen 2 kablo arasında kalan küçük alan orada dişler var o dişlerden bahs ediyorum.. ve bilgisayar hdd yi görmez ise ne programı kullanacaksın ki önemli olan kabloları doğru takmalısın!!

Link to comment
Share on other sites

Bende aynını tavsiye ediyorum. 2 HDD'nin birleşeceği İDE Kablosunu Primary İDE Slotuna bağla ve Sistemin bulunduğu HDD Jumper'ını MASTER, Yeni taktığın HDD jumper'ını da SLAVE yap. CD Rom'nun İDE Kablosunuda diğer (Secondary) İDE Slotuna tak :)

HDD'nin Jumper yeri:

hddsi1.jpg

CD Rom'un Jumper yeri:

cdromyo1.jpg

Link to comment
Share on other sites

arkadaşların anlatığı jumper ayarlarını yaptıysan yani master ve slav düzenlemesini yaptıktan sonra bilgisayarımın üzerinde sağ tıkladıktan sonra yönet seçeneğini tıklıyorsun ardından disk yönetimin seçiyorsun daha sonra taktığın hdd nin rengi yeşil renginde olacağı için hangisi olduğunu bileceksin zaten yeşil renkli hdd nin üzerinde sağ tıklayıp biçimlendir seçeneğini tıkladıktan sonra bilgisayar seni yönlendireceği konumları izleyerek format çekeceksin format işlemi bittikten sonra bu pencereleri kapatıp bilgisayarım kısmında hdd nin görüldüğünü göreceksin kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...