Jump to content

Mevlana İklimi İstanbul'u Isıtacak


mavikiz

Recommended Posts

41761.jpg

10 Ekim gecesi Radyo Onbeş’in düzenlediği Ramazan Zirvesi’ne Konya’dan katılacak BİZ Organizasyon yapımı Mevlana İklimi Gösterisi, kültür portalı www.selsus.com sitesinin katkıları ile sahneye taşınacak.

Sahip olduğu hoşgörü kültürü ile dokusunda pek çok medeniyeti buluşturan İstanbul, bu yıl Ramazan’ı çok daha büyük bir coşkuyla ağırlıyor. Ramazan etkinliklerinin en gözde gösteri mekânlarından olan Feshane, İstanbullular kadar dışarıdan gelenler için de önemli bir cazibe merkezi. Bu yıl “bir tatlı huzur iklimi” sloganı ile dünya çapında sanatçı ve programlara açılan Feshane’deki Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde; Mevlana İklimi Tiyatro ve Sema Gösterisi ile adeta UNESCO’nun ilan ettiği “2007 Mevlana ve Hoşgörü Yılı”nın provası yapılmış olacak.

10 Ekim Salı gecesi Feshane’de gerçekleştirilecek etkinliği organize eden Radyo Onbeş’in Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Demir; kadrolarındaki Serdar Tuncer ve Ahmet Gülderen gibi sanatçıların ardından, Mevlana diyarı Konya’dan Mevlevi dervişlerinin yer aldığı 24 kişilik iddialı bir ekiple sahnelenecek BİZ Organizasyon yapımı Mevlana İklimi programı ile seyirlik olduğu kadar “seyranlık” bir gösteri sunmayı amaçladıklarını ifade ediyor.

Özgün ve kapsamlı bir formatı olan Mevlana İklimi; usta yorumcu Ertuğrul ERKİŞİ’nin akustik enstrümanlar eşliğinde vereceği tasavvuf müziği konseri ile başlıyor. Hz Mevlana döneminde yaşayan meşhur bir papazın, sorularına cevap aramak için Konstantiniye’den Konya’ya gelişini anlatan tiyatro eseri, ilginç kıssalar, espriler ve sürprizler ile 7’den 70’e hitabediyor. Bilhassa Hz Mevlana’nın nefes kesen bir kerametinin canlandırılması heyecanı doruğa taşıyor. Tiyatronun sonunda huzurdaki dervişlerin semaya kalkmaları, semazenlerin arasında dolaşan Mevlana’nın dizeleri, müziğin coşkusu ve atmosferin eşsiz mistisizmi ile program sona eriyor.

41760.jpg

Kültür portalı www.selsus.com’un bağlı olduğu Asya Group Genel Koordinatörü İhsan TOY; performans ekibinin yanı sıra yazarından yönetmenine, makyözünden kostümcüsüne, ışık ve ses teknisyeninden kreatif ve sanat yönetmenine kadar enerjik bir takım ruhu ile hazırlanan Mevlana İklimi gösterisine Mevlana Yılı projelerinde yer vereceklerini belirtiyor.

41763.jpg

Mevlana İklimi’nin yapımcısı olan BİZ Organizasyon Koordinatörü Mustafa YAMAN ise yıllardır gerçekleştirdikleri orijinal programın tescilli isim ve formatını izinsiz kullanmaya başlayan yetkisiz kişi ve kurumlar hakkında gerekli resmi takibatı yaptıklarına, 2007 yılından itibaren Mevlevilik ve Sema konularında çok sıkı tedbir ve yaptırımların söz konusu olacağına değinerek dünyanın neresinde olursa olsun hakiki Mevlana İklimi’ni yaşamak isteyen herkese Hz Mevlana’nın evrensel mesajlarını bu orijinal sahne performansı ile ulaştırmak niyetinde olduklarını belirtiyor.

Program detaylarına www.radyoonbes.com ve www.bizorganizasyon.org adresinden ulaşılabilir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...