Jump to content

Milletvekiliden Türkçe Uyarısı


mavikiz

Recommended Posts

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün'e yazılı başvuruda bulunan Akgün, partili bazı belediyelerin ilan, duyuru ve reklamlarda hiç gereği yokken yabancı dilde kelimeler kullandığını, anlaşılmaz kelimelerle milletin kafasını karıştırdığını belirtti.

''Anadolu'nun en ücra kasabalarında bile dil konusundaki yozlaşmayı görüyoruz'' diyen Akgün, Kadriye Belediyesi'nin, ''Kadriye Friday Night Bazaar'' reklamını buna örnek gösterdi.

Reklamda bütün cümlelerin yabancı dilde olduğuna işaret eden Akgün, reklamlardan bir Türk vatandaşının hiçbir şey anlamayacağını kaydetti. Akgün, ''Türk'ün öz vatanında Türk insanının anlayamayacağı dilde yayınlar yapılması, hem bizleri üzmekte hem partimizin muhafazakar kimliğiyle bağdaşmamakta, aynı zamanda milli ve manevi değerlere bağlı partimizin belediye başkanlarına yakışmamaktadır'' dedi.

AK Parti Genel Başkanlığı tarafından bir kampanya başlatılarak partili tüm belediyelerin her türlü yazışma, duyuru, ilan ve reklamları ile iletişim araçlarında Türkçeyi düzgün ve yanlışsız kullanmaları için teşvik edilmelerini isteyen Akgün, gerekirse bu konuda Türk Dil Kurumu ile işbirliği yapılmasını önerdi.

(haber7)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...