Jump to content

Aktörlerin Üzerine Yapışan Roller


mavikiz

Recommended Posts

Sinema tarihinde bazı roller, onları büyük hevesle kabul eden aktörlerin gelecekteki kariyerlerini adeta baltalıyor.

1tt0.jpgLeonard Nimoy (Mister Spock - Uzay Yolu)

LOS ANGELES - Üzerlerine yapışan rollerden mustarip aktörlerin başında Leonard Nimoy, Macaulay Culkin, James Gandolfini, Elijah Wood ve Robert Englund geliyor.

Stuff Magazine, “keşke o rolü kabul etmeseydim” dedirten, bazı aktörlerin adeta üzerine “yapışan” ve bir daha izleyicinin başka şekilde görmek istememesi nedeniyle kariyerlerine engel olan rolleri derledi:

Leonard Nimoy (Mister Spock - Uzay Yolu)

Kendine özgü yukarı doğru kalkık kaşları, karizmatik kişiliği ve en önemlisi de sivri kulakları. Uzay Yolu’nda Kaptan Kirk’ün yardımcısı olarak tanıdığımız aktör Leonard Nimoy, tam anlamıyla ismi duyulduğunda “o kim” denilebilecek bir oyuncu. Ancak “Mister Spock” denildiğinde hatırlanan Nimoy, sinema tarihinde üzerine rolü “etiket gibi yapışan” oyuncular arasında başı çekiyor.

2fx7.jpgMacaulay Culkin (Kevin - Evde Tek Başına)

Beyazperdeye adımını “Evde Tek Başına-Home Alone” serisiyle atan Macaulay Caulkin, eve giren kötü adamlara dünyayı dar eden sevimli yumurcak tiplemesiyle sevildi. Ancak ilerleyen yıllar Caulkin’in nüfus hanesini artırsa da kariyerinde aynı olumlu yansıma olmadı. Caulkin, hala merdivenlerden Joe Pesci’yi yuvarlayan sarışın minik olarak hatırlanıyor.

248281zu5.jpgElijah Wood (Frodo - Yüzüklerin Efendisi)

Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden “Yüzüklerin Efendisi” ile üne kavuşan Elijah Wood, burada bir “hobbit”i canlandırdı.

6ta0.jpgChristopher Reeve (Superman)

Beyazperdede rolünü hakkıyla canlandıran oyuncuların başında gelen Christopher Reeve, bugün aramızda değil. Attan düşerek kaza geçirdikten sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olan aktör, sonunda hastalığına yenik düşerek hayata veda etti.

Şu anda onun tahtında Brandon Routh adlı genç oyuncu otursa da sinemaseverlerin gönlünde “Superman” halen Christopher Reeve...

NTV-MSNBC

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...