Jump to content

İlk 50GB Blu-ray film yolda


trendmark

Recommended Posts

İlk 50GB Blu-ray film yolda

2279560.jpg

Sony Pictures, 50 Gigabayt kapasiteli ilk çift katmanlı Blu-ray filmini bu hafta piyasaya süreceğini duyurdu. Bu devasa disk kapasitesinden faydalanacak ilk filmin adı ise “Click” olacak. Blu-ray diskleriyle sunulan filmler Haziran ayından bu yana piyasada olsa da, bu filmlerin hiçbiri disk kapasitesini katlayan ikinci veri katmanından faydalanmıyordu.

Sony Pictures, yüksek görüntü kalitesine sahip, “yeni nesil DVD” olarak da çağrılan Blu-ray filmleri için kapasite artırımına gidiyor. Şirket yaptığı duyuruda Blu-ray disk teknolojisinin ikinci veri katmanından faydalanacak ilk filmin bu hafta piyasaya sürüleceğini açıkladı. 50 Gigabayt kapasiteye sahip olacak ilk filmin adı ise Adam Sandler’ın başrolünü oynadığı Hollywood komedisi “Click”.

Blu-ray disk teknolojisinin ikinci katmanı kullanılarak, 25 Gigabaytlık önceki filmlerin aksine 50 Gigabayt kapasite sunacak olan film, daha fazla görüntü ve ses kalitesinin yanı sıra ekstra özellikler ve etkileşim sağlayacak. Sony Pictures, "Black Hawk Down" ve "Talladega Nights" filmlerinin 50GB kapasiteli sürümlerini de bu yıl bitmeden piyasaya sürmeyi hedefliyor. Ayrıca, bu sene 50GB Blu-ray filmler piyasaya sürmeyi hedefleyen şirketler arasında 20th Century Fox ve Lionsgate film şirketleri de bulunuyor.

Blu-ray ile birlikte yüksek kaliteli ve etkileşimli filmler sunan bir diğer disk teknolojisi de HD-DVD. Bu iki teknoloji ve bunları destekleyen firmalar arasındaki rekabet, 80’li yılların Beta-VHS çekişmesini andırıyor. İki teknolojinin de geniş kitleler tarafından benimsenmesinin uzun bir süre alacağı beklense de, Sony bu engeli Blu-ray filmleri oynatabilen PlayStation 3 oyun konsolu ile aşmayı hedefliyor.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...