Jump to content

Msn Yazılımı (exe İçeriği)


Recommended Posts

ben mesela MSN'de members.stg dosyası veya cache uzantılı dosyalar ne içindir hangi program yardımıyla bunların içeriği gözükür, bilmediğimiz bir pc'de keylogger türü bir program olmasa dahi MSN'ye girmek risklimidir merak etmişimdir hep

Link to comment
Share on other sites

Soru(!)mu belirteyim o zaman.

windows messenger 4 den başlayarak Live Messenger 8.1 e kadar birkaç Assembly programları ve Exescope, Resource programlarla gerek DLL gerekse Exe tabanlı ortak dosyalarını açıp inceledim. LAN Messengeri duymuşsunuzdur. Sadece network dahilinde mesajlaşmak için bu bilgileri nereye gönderdiği belirtilmeyen prgramları kullanmaktansa, MSN yazılımındaki birkaç değişikliği yaparak (-ki bunlar kişi ekleme, kişi silme, başka hesapla oturum açma vs.) kısıtlamayı düşündüm.

Herşey çok güzel gitti, istediğim gibi çalıştı, taa ki MSN programı güncelleştirme isteyene ve yeni sürümünü indirene kadar. Yeni sürümü indirince herşey altüst oldu. Update esnasında sorulan (Devam edebilmeniz için yeni sürümü indirmeniz gerekmektedir. EVET-HAYIR) soruyu da kaldırdım ama bu kez de oturum açmadı.

Şimdi ise MSNin güncelleştirme esnasında bağlandığı port u (1833 sanırım) ve ip numarasını engellemeye calıstım ama çıkar yol bulamadım.

registry kayıtlarını da inceledim ama gözden kaçırdığım yerlerde sanırım bu aradığım cevap.

Kısaca sorum şu ki: Tüm dll ve exeleri incelediğim halde nerede bu güncelleştirme içeriği?

Naçizane yorumlarınızı bekliyorum :closedeyes:

Link to comment
Share on other sites

soruna cevap olmayacak belki ama msnmsgr.exe dosyasını sağ tık-özellikler-uyumluluk-windows2000 de sorunsuz çalışır..

güncelleme de tahminen mevcut sürüm kullanılan sürüm nosu kıyaslanıp uyarı verdiriyordur.. yani herhalde-kesin :closedeyes:

Link to comment
Share on other sites

Burada vardı o sorunun çözümü.

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=36860[/CODE]

Uyumluluk konusunda çözüm olabilir, test ettim güncelleştirmeye gerek kalmadı, tabi şimdi gerekli işlemleri yaptıktan sonra denemek gerekiyor Denedikten sonra sonucu paylaşırım.

Teşekkürler şimdiden...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...