Jump to content

Microsoft, Vista için hacker’larla buluştu


trendmark

Recommended Posts

Microsoft, Vista için hacker’larla buluştu

248619.jpg

Microsoft uzmanları, Malezya’da yapılan bir hacker konferansına katılarak yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’daki güvenlik özellikleri ve açıklarla ilgili fikir alışverişi yaptı.

LONDRA - Microsoft, yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın güvenliği için hacker’ların kapısını çaldı. Microsoft’un üst düzey yetkililerinden Sarah Blankinship başkanlığında bir ekip, geçen günlerde Malezya’da yapılan Asya’nın en büyük hacker konferansına giderek, dünyada ünlü hacker’larla bir görüşme yaptı. Yazılım devi, hacker’lardan işletim sistemindeki açıkları bulup raporlamalarını istedi.

Microsoft yetkilisi Blankinship, Hack in the Box adlı konferansa katılımlarını şu sözlerle tanımlıyor; “Hacker’lar ve güvenlik uzmanlarıyla ilişkilerimizi geliştirmek, yeni teknolojileri ve yöntemleri paylaşmayı hedefliyoruz.” Hack in the Box konferansında Microsoft uzmanı Doug MacIver, Vista’daki güvenlik açıklarıyla ilgili sadece çok az sayıda hacker’ın davet edildiği oldukça gizli tutulan bir konferans verdi.

MICROSOFT’UN GÜVENLİĞE BAKIŞI DEĞİŞTİ

Hack in the Box konferansı hacker’lar, güvenlik uzmanlarını bir araya getiriyor. Konferansta konuşulan konular arasında Microsoft’un yeni işletim sisteminin güvenlik özellikleri de vardı. Microsoft’un son yıllarda güvenlik konusunda işbirliği amacıyla hacker’larla ilişki kurması olumlu karşılandı, şirketin genel olarak kurumsal söylemini değiştirdiği görüş ifade edildi. Ancak güvenlik dünyasının önde gelen isimlerinden Polonya vatandaşı Joanna Rutkowska, Microsoft’u Vista’nın kernel koruması konusunda yetersiz olduğunu savundu.

Konferansta konuşan McAfee sözcüsü John Viega, Microsoft’un güvenlik yazılımları alanına girmesini eleştirerek bunun tekeli kötüye kullanmak olduğunu savundu.

ntvmsnbc

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...