Jump to content

Shell32.dll Değiştirme


JohnRambo

Recommended Posts

windows güvenli mod dada olsa Shell32.dll sistem dosyası oldugu için her zaman çalışır o yüzden TNCTR yada Hirens cd sinden başlatırsan bilgisayarı TotalCommander ile dosyayayı kopyalayabilirsin TNCTR de Winpe Seçeneğini Seçmen Gerekir Hirens dede Dosya Araçlarını

Link to comment
Share on other sites

eğer windows dosya korumasını kaldırmadıysan önce onu kaldır forumda var arama yap. Eğer kaldırdıysan ve değiştiremiyorsan önce system32 içinde shell32.dll nin adını rasgele değiştir sil.dll gibi sonra kendi shell32.dll ni atıp sil.dll yi silebilirsin.

Link to comment
Share on other sites

shell32.dll dosyası windows xp hangi şekilde açılırsa açılsın yine kullanımdadır.blackman12 bu durumda olan bir shell32.dll dosyasının ismini değiştirilemez diye biliyorum.İzin vermeyecektir windows.Yeni shell32.dll dosyanızı C:\WINDOWS\system32\1025 içine atın.Sonra CD den çalışan bir xp ile sisteminizi açın.ve C:\WINDOWS\system32\1025 içindeki yeni shell32.dll dosyanızı C:\WINDOWS\system32

içine atıp dosya değişimini onaylayın.Sistemiizi normal şekilde yeniden başlatın.

2.yol ise Replace diye bir program var.Onunla değiştirip sistemi yeniden başlatınız.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

bir yardımım olsun. system file Replacer veya replacer diye bir program var. indir. önce windowsun orjinal yerindeki dosyayı pencere bırak enterla. sonra yaptığın yeni dosyayı bırak enterla. pc yi kapat aç tamamdır.

Link to comment
Share on other sites

selamlar.

1- ben sistem dosyalarında değişiklik ile menüleri kendime göre değiştiriyorum. fakat klasör açıkken explorerda görünen menüleri (dosya, düzen, görünüm ) değiştirdim hepsi iyi fakat bir türlü araçlar menüsü ismi değişmesine rağmen aşağı doğru açılmıyor. ve görünüm menüsündeki gezgin çubuğu menüsünün yan menüleri açılmıyor. bunları düzeltemedim. sadece bir iki yerde değişiklik yapınca bile bu menüler açılmıyor. ben bunların kodların kelimelerin başlarında veya harfler arasındaki "ve" anlamındaki simgeyi kaldırıyorum kaldırmıyorum. bir türlü bu problemi düzeltemedim.

ayrıca köşedeki ağ bağlantısı simgesinde çıkan yazıları değiştirmek için netshell.dll dosyasında bir kaç şey bile değiştirince yine sorun çıkıyor ve mesela ağ bağlantılarım kısmında yerel ağa sağ tıklayınca bir çok farklı seçenek ardarda sıralanır halde çıkıyor(bağlantıyı devre dışı bırakbağlantıyı kes bağlandı ) gibi bozuk şeyler çıkıyor. bu dosyadada bir iş var anlamadım. bana yardım ederseniz tnctr ekibi olarak çok ama çok yardımcı olmuş olursunuz.

çok acildir. mesela siz bana deneme amaçlı olarak shell32.dll dosyasında araçlar menüsünü ve netshell.dll de simgenin üzerine gelince görünen bazı yazıları değiştirip yollarsanız örneği görmüş olurum. çok farklı sıradan bir şeyler yazın normalin yerine.

2-ayrıca ben rc dosyalarını sadece resource bulder ile res yapabiliyorum ama o da browsecl.dll netshell.dll vs bazılarını kodlarını alırken hat veriyor. separator geçen yerleri illa ki değiştir diyor. değiştrince problemli bir dosya oluyor belki de. yani direk rc yi res yapan bir şey lazım.

ACİL CEVAP LÜTFEN. YARDIM LÜTFEN.

aslanogluosmanForumda msn, mail, adres, gerçek isim vs. bilgilerinizi paylaşmayınız.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

1. Adım

Windowsun kurulu olduğu dizin altıda örn C:\windows\system32\ ye girin

2. Adım

Shell32.dll dosyasını bulun ve adını değiştir deyip sonuna % işareti ekleyin (shell32.dll%) şeklinde olmalıdır.

3. Adım

Elinizde var olan vista shell32.dll ikon kitaplık dosyasını ...:\windows\system32\ altına atın

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...