Jump to content

Gartner: Bilişimde güç bireylere geçiyor


trendmark

Recommended Posts

Gartner: Bilişimde güç bireylere geçiyor

Gartner, tüketici elektroniği ürünlerinin kurumsal teknolojilerin bilgi akışını taşıma açısından önüne geçececeğini savunuyor.

ORLANDO - Gartner analistlerinin hazırladığı ve ABD’nin Orlando kentinde yapılan Symposium and IT Expo konferansında açıklanan bir rapora göre, podcast, blog, VOIP (voice over IP) video paylaşımı gibi bireysel teknolojiler, 2012’ye dek şirketlerde kurumsal iletişim kanallarının yerini alacak. Dijital teknolojilerle yetişen kuşakları da iş gücüne katılımıyla, çalışanlar artık MSN gibi anında mesaj yöntemlerini telefon gibi geleneksel teknolojilere tercih edecek.

Gartner başanalistlerinden Peter Sondergaard, Tüketici elektroniği ve bilişim araçlarının gelecek 10 yılda en çok kullanılan iletişim yöntemi olacağını öngörüyor. Teknolojide söz sahipliğini kurumsaldan kişisel kullanıcıya geçecek, işyerleri daha çok video ve post casting kullanacak. Sondergaard bu değişimi, “Yeni bir bilişim dalgasının başındayız, teknolojinin sahipliği el değiştirecek” sözleriyle niteliyor.

BİLGİNİN KONTROLÜ BİREYLERE GEÇİYOR

Gartner raporuna göre, tüketicilerin kullandığı kişisel bilgisayarlar ve diğer araçların işlemcileri, bant genişlikleri ve diğer donanımları oldukça güçlü olacağından, kurumsal ağlara bağımlılık azalacak. Teknoloji ev, işyeri, otomobil ve yatak odasını birbirine bağladığı için bireyler, iletişim ağından hiçbir zaman kopmayacaklar. Bireylerin iletişim araçlarına her şekilde ulaşabilmesi, bilginin sahipliğinde hakimiyeti devlet ve kurumlardan bireye doğru kaydırıyor.

BİLGİ İŞLEM DEPARTMANLARI DEĞİŞECEK

Gartner’ın bir diğer öngörüsü de bankacılıkta internetin giderek payını artıracağı. Buna göre şirketler artık daha fazla servisi internet geçirirken, servisler de daha çok kişiselleşecek. Gartner ayrıca, bilgi işlem departmanlarının maliyeti düşürmek yerine, bilişim ağlarına daha çok yatırım yapması gerekeceğini vurguluyor. Bu değişim şirketlerdeki bilgi işlem departmanlarının da fonksiyonunu değiştirecek, bilgi işlem çalışanları yeni duruma kendilerini ayarlamak zorunda kalacak.

ntvmsnbc

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...