Jump to content

Microsoft’tan yama rekoru


trendmark

Recommended Posts

Microsoft’tan yama rekoru

2288791.jpg

Microsoft, aylık yayınladığı güncelleme paketlerinin sonuncusunu dağıtmaya başladı.Windows ve Office yazılımlarındaki çeşitli güvenli açıklarını kapayan 10 güncelleme yazılımı, toplamda 26 açığı kapayarak bir rekor kırıyor. Bu 26 açıktan 15’i “kritik” olarak değerlendiriliyor.

Microsoft, aylık yayınladığı güncelleme paketlerinin sonuncusunun dağıtımına başladı. 10 güncelleme yazılımı tarafından Windows ve Office uygulamalarında kapanan 26 güvenlik açığı bu alanda yeni bir rekorun da habercisi olma niteliği taşıyor. Rekor sayıdaki 26 güvenlik açığının yarısından fazlası ise “kritik” olarak değerlendiriliyor. Microsoft’un popüler Office uygulamaları, bu 26 açıktan 15’ini kapsayarak dikkatleri çekiyor.

Yamalanan ofis yazılımları arasında PowePoint, Excel ve Word bulunuyor. “Kritik” olarak değerlendirilen bu açıklar kullanıcıların bilgisayarlarında izinsiz yazılım yürütülmesine izin veriyor. Microsoft’un popüler ofis yazılımları, şirketin bu sene en çok saldırıya uğrayan yazılımları oldu. Bu sene ofis yazılımlarından en az 43 güvenlik açığı yamalandı. Bu değer, 2005 yılında ofis yazılımlarında yamalanan açıkların neredeyse on katına denk geliyor.

hürriyet internet

Link to comment
Share on other sites

Adamlar önce yapıyor sonra yamıyor. Ne anladım bu işten. Adam akıllı yapsana..

İki yönlü bakmalı olaya.Akıl akıldan üstündür demi?yada en üstün onların aklı değil birileri bunun mesajını veriyor da olabilir?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...