Jump to content

30 Ülkede Türk Filmleri Haftası


tarihogretmeni

Recommended Posts

turkfilmiselviboylumbur0.jpg

Etkinliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı düzenleyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yılın Nisan ayından itibaren aralarında ABD, Kanada, Çin, Hindistan, Almanya ve Fransa'nın da olduğu 30'a yakın ülkede "Türk Filmleri Haftası" düzenleyecek.

Görkemli galalarla başlayacak film haftalarında, klasikleşmiş, ödül almış ve en son vizyona girmiş Türk filmleri beğeniye sunulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 1,5 yıl içinde, ABD, Kanada, Arjantin, Brezilya, Çin, Hindistan, Türk cumhuriyetleri, Almanya'nın dört şehri, Fransa, Avusturya, İtalya, İsveç, Norveç ve Ukrayna gibi 30 civarındaki ülkede "Türk Filmleri Haftası" yapılacak.

Bakanlığın, Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve sinema meslek birlikleriyle işbirliğinde gerçekleştireceği film haftalarının ilki, Nisan ayı içinde gerçekleştirilecek.

Bu haftalarda Türk filmleri, "eski, klasikleşmiş ve nitelikli Türk filmleri", "dünyaca bilinen ve ödül almış Türk filmleri" ve "en son vizyona girmiş Türk filmleri" olmak üzere üç kategoride beğeniye sunulacak. Türkiye'den sanatçıların da ******ürüleceği etkinlikler, gerçekleştirilecekleri ülkelerde ciddi reklam kampanyalarıyla da duyurulacak.

Yeni Bir Dönem Başlıyor

Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, bakanlık olarak bugüne kadar yurt dışında düzenlenen Türk filmleri haftalarına destek verdiklerini ve kültür amaçlı kullanım haklarını aldıkları çeşitli filmleri bu haftalarda gösterilmek üzere gönderdiklerini söyledi.

Yurt dışında düzenlenen bu tür etkinlikler için artık "yeni bir dönem" başlatacaklarını vurgulayan Çelik, "Sayın bakanımız, artık yurt dışında kültürel etkinlikleri tanıtımla birleştirip halka ulaşmamız gerektiğini, dolayısıyla yurt dışındaki organizasyonların da bir elden çıkmasının Türkiye'nin kültür tanıtımında çok daha etkili olacağını dile getirdi." dedi.

Nisan ayında başlayacak 1,5 yıllık süre içerisinde yaklaşık 30 ülkede Türk filmleri haftası düzenlenecek.

Büyük Çaplı Tanıtımlar Yapılacak

Ülkelerdeki Türk grup ve vakıflarının geçmişte düzenledikleri Türk geceleri veya Türk filmleri haftalarının sadece küçük ilan ve broşürlerle o bölgede duyurulabildiğini, etkinliklerin bulunulan bölgeyle sınırlı kaldığını dile getiren Çelik, yeni dönemde Türk Film Haftaları'nın duyurulması için de ciddi adımlar atılacağını ifade etti.

Çelik, "Oradaki ilgili bakanlıkların desteğiyle daha büyük çapta ve yeni bir vizyonda film haftaları düzenlenecek. Biz bu film haftalarını, tamamen Türkiye Cumhuriyeti devletinin kültür etkinliği formatına sokacağız. Dolayısıyla kültür etkinliği yaşanan, görselle zihinde kalan etkinlikler olacak" diye konuştu.

Etkinliklerden yaklaşık 1 hafta önce de Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün o bölgede büyük çaplı reklam kampanyalarına başlayacağını, billboard ve yazılı basına reklam verileceğini, araç giydirmelerin yapılacağını anlatan Çelik, hafta boyunca da Türk sanatçıların oradaki sanatçılarla ortak basın toplantısı düzenleyeceklerini ve çeşitli başka etkinlikler yapılacağını kaydetti.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...