Jump to content

Temp2.exe Sorunu


mehsa

Recommended Posts

kardeş orayada bktım hatta nod32 kur tarat dediler onuda yaptım dahada kötüsü format bile attım(2 defa ayrı ayrı windows cdlerinden) ama yinede bu hata çıkıyo anlamadımki neden yaf =( bu arada çok saol senide uğraştırdım o kadar...

Link to comment
Share on other sites

o zaman senin D:\ Diskinde veyahütta varsa flash diskinde virüs var bu ihtimal %99 o yüzden saydıklarım varsa onları iyice tarat klasör görünümlerinden gizli dosyaları göster i aç D:\ ye direk tıklayarak girme başlat-çalıştır a D:\ yazarak gir Autorun.inf exe Dosyası yabancı ne varsa sil Flash Disk İçinde Geçerli Bunlar..

format attıktan sonra virüs lü diske direk tıklayıp girdiğin an autorun devreye girio tekrar virüs bulaşıo o yüzden

direk giriş yapma başlat-çalıştır dan gir

Link to comment
Share on other sites

Bu virüsü arkadaşıma da girmişti silmiştim. ama virüsün özelliklerini hatırlamıyorum sanırım Autorun virüsüne benzer bir virüsdü. Büyük ihtimalle flash diskinden girmiştir. Ve genelde yerel diskin kök dizinindedir yani c:/ ve d:/ nin içinde olup attirb ile gizlenmiştir. Başlat + E ye bas. Windows gezgini açılacaktır. Araçlar menüsünden klasör seçeneklerini aç. Açılan pencereden görünüm sekmesine tıkla. Bu sekmenin altında bazı değişikler yapıcaz. İlk önce Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini seç ikinci olarakda Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle(Önerilen) seçeneğinin yanındaki onay işaretini kaldır. Daha sonra yandaki ağaç yapısı yardımıyla önce C: nin içine gir. Temp2.exe adında dosya varsa veya Autorun.inf ,.bat,eze,reg vb. olanları sil. Aynı işlemi yandki ağaç yapısı aracılığıyla D: dede gerçekleştir. Sonra başlat + r ye başarak çalıştıra msconfig yazıp. Başlangıç sekmesindeki Anti virüs programı haric herşeyi kaldır. Oturmu kapatıp aç. Ekrana bir pencere gelicektir. Onay kusunu işaretleyip tamam de. Sorun büyük ihtimalle çözülmüş olur.

Link to comment
Share on other sites

sanırım oldu reset attım pcye şimdi çıkmadı çok saolun arkadaşlar umarım olmuştur çok gıcık bişey çünkü sinir bozuyo ya tekrar teşekkürler yardımlarınız için.. =)

Link to comment
Share on other sites

Bu virüste gizli dosyalar gözükmeyebilir.İlk önce aşağıdaki reg dosyasını indirin ve çift tıklayıp evet deyin.Gizli dosyalarınız gözüksün.

http://rapidshare.com/files/99730441/Gizli_Dosyalar_i_in_reg_ayar__305_.reg.html[/CODE]

Sonra görev yöneticisinden işlemlere girerek kullanıcı adınızla ile alakalı herşeyi sonlandırın (explorer.exe IEXPLORER.exe taskmgr.exe hariç )Ama SYSTEM ve NETWORK SERVICE ile alakalı şeyleri sonlandırmayın.Sadece kullanıcı adı ile alakalı şeyleri sonlandırın.Sonra klasör seçeneklerinden korunan işletim dosyalarını gösterdeki kutucuğu kaldırın.Sistem dosyalarınız gözüksün.Sonra ise başlat çalıştırdan C: yazıp tamam deyin.Ama sakın bilgisayarımdan çift tıklayarak açmayın.C bölümünün içindeki DOSYALARDAN

[CODE]NTDETECT.COM ntldr MSDOS.SYS IO.SYS CONFIG.sys Bootfont.bin boot.ini AUTOEXEC.bat[/CODE]

hariç olan dosyaları silin.Autorun.inf v.s gibi.Sonra Çalıştırdan D bölümüne girin.Ordada sistem dosyası şeklinde dosya varsa silin.Harddiskinizde E:\ F:\ gibi bölümler varsa aynı uygulamaları onada yapın.En son olarak regeditten MountPoints2 anahtarını silin.O anahtarın yolu ise aşağıdaki gibidir.

[CODE]HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoints2[/CODE]

İşlem bu kadar.Biraz uzun oldu ama büyük bir ihtimal sorun çözülecektir.

(Aynı sorun tekrar yaşanırsa bunları uygulayın.)

[/b][/color]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...