Jump to content

İnternet üzerinden hat sanatı eğitimi


mavikiz

Recommended Posts

İnternet üzerindeki en gözde hat sitesi olan hatsanat.org yeni bir proje ile isteyene sanal ortamda hatta olma kapılarını açıyor.SANAL MEŞK DERSANESİ (E-MEŞK) adı verilen proje konusunda site yöneticilerinden Recep Gülşen'in görüşlerine başvurduk.

42468.jpg

Recep Gülşen, www.hatsanat.org sitesinde başlattıkları internetten üzerinden hat sanatı eğitimi konusunda, "Bu çalışma öncelikle zaman ve mekan sorunu nedeniyle herhangi bir hattata ulaşma imkanı olmayan, ya da çeşitli nedenlerle meşki yarıda kalmış olan hat talebeleri için güzel bir imkan olacaktır" diye düşünüyoruz. Amacımız internetten icazet dağıtmak değil elbette; bu yolla hat aşkını gönlünde yakanlara bir vuslat imkanı sunmak, bu güzel uğraşıya yeni neferler katabilmektir." dedi.

Gülşen, "hatsanat.org web sitesi olarak hat sanatımıza hizmeti kendimize gaye edindik" diyerek, "Kısıtlı zamanlarda da olsa web ortamında yapılabilecek her türlü çalışmaya elimiz erdiğince gayret ediyoruz. Sanal ortamın imkanlarını kullanarak güzel etkileşimler oluşturmaya çalışıyoruz. Meşk örnekleri, hat eserleri, makale ve hikayeler, forum sayfalarımız ve haberlerimizle bunu kısmen gerçekleştiriyoruz.

Şimdi bir adım öteye geçerek sanal ortamı daha aktif kullanmayı hedefliyoruz. İnternet ortamında adeta bir meşk dersanesi oluşturma niyetindeyiz" açıklamasında bulundu.

Recep Gülşen'in yaptığı açıklamaya göre internet üzerinden eğitim veren hatsanat.org Meşk Dersanesinin çalışma sistemi şu şekilde olacak:

* Siteye üye olan ya da olmayan hat öğrencisi veya hat meraklısı, yazdığı meşklerinin resmini, verilecek alan üzerine e-posta ile gönderecek, hattatlardan bu hizmete destek olmak isteyenler de aynı ortamda istedikleri bir zaman diliminde bu resimleri görerek inceleyecek ve değerlendirme notlarını, uyarı ve ikazlarını resmin altına yazacak.

* Resim sahibi öğrenci daha sonra istediği bir zaman bu notları okuyarak yazısına ve meşkine yön verecek.

* Bilgi ve tecrübe paylaşımı adına güzel bir örnek olacak bu çalışmada gönderilen resimler öncelikle hatsanat.org editörünün gözetiminden geçecek ve değerlendirmeye uygun bulunanlar, hattatlarıın dikkatlerine sunulacak. Dolayısıyla bir kargaşa ortamı oluşmasına ya da yazı kirliliğine fırsat verilmemiş olacak.

* Hattatların diğer faaliyetlerini engellememesi bakımından çalışma için herhangi bir zaman aralığı ve yazı sayısı belirlenmemiş olup, hattatlar yorumlayacakları yazı sayısı ve zamanı konusunda tamamen serbest davranacaklar.

* Meşklerini göndermek isteyenlerin yazılarını resim formatında gönderebilmek için tarayıcıya ihtiyaçları olacağını da hatırlatmakta fayda var. Değerlendirmelerin sağlıklı yapılabilmesi için yazıları gönderirken ilgili açıklamaların eksiksiz doldurulması önem arzediyor.

Sisteme yazıların gönderilme şekli ve gönderilen yazılarla ilgili açıklamaları E-Meşk açıklama sayfasından okuyabilirsiniz.

Hatsanat.org Meşk Dersanesine gönderilen meşk çalışmaları iki değerli hattatımız Hattat Ferhat Kurlu ve Hattat Ahmet Zeki Yavaş tarafından değerlendirecek ve çalışma sahipleri için gerekli gördükleri uyarı ve ikazları yapacaklar.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi için: www.hatsanat.org u ziyaret edebilirsiniz...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...