Jump to content

beylerden yemek tarifleri


mavikiz

Recommended Posts

> >> >> BEYLERDEN YEMEK TARÝFLERÝ

> >> >>> >> >>

BASÝT YEMEKLER

> >> >>

Domatesli Biberli Yumurta

> >> >> Büyükçe bir tavaya yað domates ve biber koyup bir sigara

> >> >>yakýyoruz.

> >> >> Sigaranýn külü yere düþmek üzereyse yumurtalarý eklemenin zamaný

> >> >>gelmiþ demektir. Yumurtalarý kýrýp sigaramýzý bitiriyoruz. Piþmiþtir

> >> >>herhalde ocaðýn altýný kapatýyoruz.

> >> >> Biberli Domatesli Yumurta

> >> >> Her gün domatesli biberli yumurta yemekten

> >>sýkýldýðýmýzda yapabileceðimiz

> >> >> bu enfes yemek týpký biberli yumurtalý domates gibi piþiriliyor.

> >> >> Makarna

> >> >> Bir tencere dolusu sýcak suya makarna poþetini boþaltýp maç

> >> >>izlemeye baþlýyoruz.

>>>>>>Ýlk yarýnýn ortalarýna doðru kalkýp altýný

> >> >>kapatýyoruz.Tencerenin içinden seçtiðimiz makarnayý fayansa fýrlatýyoruz.

> >> >>Yapýþýrsa piþmiþ demektir.

> > >>>Devre arasýnda hala içinde su kaldýysa tencerenin

> >> >> kapaðýný kapatýp lavabodaki en kirli tabaðýn üzerine doðru

> >> >>döküyoruz.

> >> >> (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla

> >> >>yenebiliyor)

> >> >> Üzerine ketçap döküp yiyoruz.

> >> >> Not: Fayansa fýrlattýðýnýz makarnayý bi ara oradan alýn. Sayýca

> >> >> fazlalaþtýklarýnda bazen hangisini fýrlattýðýnýz karýþýyo.

> >> >> Tuzlu Makarna

> >> >> Yapýlýþý ayný makarnaya benziyor. Tek farký bu kez makarnalarý

> >> >>suya atmadan önce tuz koymayý akýl ediyoruz .. Öyle daha güzel

> >> >>oluyor.

> >> >> Pilav

> >> >> Pilav aslýnda basit bir yemek deðil. Aranan kriterler var. Tuzlu

> >> >>yumuþak ve tane tane olmasý gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek

> >> >>tek piþirdiðinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet

> >> >>hepsini bir arada piþirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasýl olsa içine

> >> >>yoðurt koyup bulamaç haline getirdiðimizde hepsi birbirine yapýþýyor.

> >> >>Kýsaca yað koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup

> >> >> piþiriyorsunuz. Hem bunu süzmeye de gerek yok.

> >> >> Patates Kýzartmasý

> >> >> En kolay iþlerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi

> >> >>kesiyorsunuz ve kýzgýn yaða atýyorsunuz. Tek yapmanýz gereken altýný zamanýnda

> >> >> kapatmanýz Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tvde pembe dizi

> >> >>varken yapýn. Bir de diðer yemeklerin aksine bunu tencerede

> >> >>yiyemiyoruz. Mutlaka tabaða koymak gerekiyor. Onun dýþýnda çok kolay.

> >> >>> >> >> ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER

> >> >> Hazýr Pizza

> >> >> Pizzamýzý fýrýnýmýza atýp piþmesini bekliyoruz daha sonra

> >> >>fýrýndan çýkarýp yanýk yerlerini býçakla kazýyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek

> >> >>þey kazýrken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahýna yapýþtýrmamak.

> >> >> Hazýr Köfte

> >> >> Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sývý yaðý teflon tavaya

> >>> >koyup köfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla ayný renk olmadan

> >> >>altýný kapatmak gerekiyor. O yüzden baþýnda beklemek lazým.

> >> >> ZOR YEMEKLER

> >> >> Konserve Türlü

> >> >> Bir miktar yað ve salçayý tencereye koyup konservenin

> >> >>içindekileri döküp

> >> >> üzerine su koyuyoruz. Piþmesi çok uzun sürüyor. O sebeple

> >> >>baþýnda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari için

> >> >>henüz tadýna bakamadým ama konservenin üzerindeki resme bakýlýrsa

> >> >> güzel bi þeye benziyor.

> >> >> Tavuk

> >> >> Yapýlýþý makarna gibi. Sýcak suyun içine atýyoruz arada piþip

> >> >>piþmediðine bakmak için hayvanýn kaba etine çatal saplýyoruz. Bu yemek

> >> >>piþtikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden

> >>piþirirken isteðe baðlý olarak bolca toz þeker eklenebilir.

> >> >>> >> >> ULTRA ZOR YEMEKLER

> >> >>> >> >> Kýymalý Bamya

> >> >> Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuþ kýyma

> >> >> konulmalý. Kýyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir iþ. Bu yüzden

> >> >>makarna piþirmeyi öneriyorum.

> >> >>> >> >> PÜF NOKTALAR> >> >>> >> >>

1-) Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak

> >> >> kirletmemiþ olursunuz.

2-) Asla sade pilav yapmayýn. Domatesli pilav yaptýðýnýzda> >> >>altýný

> >> >> tuttursanýz bile renginden anlaþýlmaz.

3- ) Mutlaka soðanlý bir yemek yapacaksanýz asla soðana dokunmayýn.

> >> >> Özellikle rendelediðinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine

> >> >> soðana ekmek tahtasýyla beþ altý kez vurmayý deneyin, ayný iþi görür.

4-) Patates kýzartacaksanýz soyduðunuz patatesleri asla

> >> >>yýkamayýn. Kýzgýn yaða attýðýnýzda çok kötü patlýyorlar.

5-) Yemekler asla kendi baþlarýna hareket etmezler. Þayet geçen

> >> >>ay yaptýðýnýz tavuk kendi kendine kýmýldamaya baþladýysa kurtlanmýþ

> >> >> demektir.Sakýn yemeyin.

6- ) Sebzeleri piþirdikçe vitamin deðerleri düþer. Mümkün

> >> >>olduðunca çið tüketin.

7-) Karpuz tabaða koyulmamasý gereken bir meyvedir. Ýkiye ayýrýp

> >> >> ortasýndan kaþýkla yiyebilirsiniz.Tencere kapaðý en mükemmel

> >> >>tabaktýr.

8-) Buzdolabýnýn sebzelik olarak adlandýrýlan kýsmý yemeyi düþünmediðiniz

> >> >>>þeylerin saklanmasý için idealdir. Bu bölüme konan þeyler nasýl

> >> >>olsa bir süre sonra unutulur.

9- ) Sebzeliðin kapaðýný sýký kapatýrsanýz çürüyen þeylerin

> >> >>kokusu dolaba daha az yayýlýr.

10-)Spagetti paketini açmak için paketi ortasýndan sýkýca

> >> >>kavrayýn ve altýný tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafý

> >> >>yýrtýlacaktýr.Belki bu iþlem sýrasýnda makarna unufak olabilir ama risk almaya

> >> >>deðer. Özellikle misafirlerin yanýnda yaparsanýz tavsiye ediyorum. Öyle

> >> >>daha güzel, bu size çok maço bir hava verir.

11-) Saðda solda kulaðýma çalýnýyordu. Mutfak robotu denen biþey varmýþ.

> >> >> Birden içimi bir heyecan kapladý.

> >> >> Ya, madem bu iþin robotu var ben niye koþturuyorum yýllardýr

> >> >>diye sinirlendim. Hemen gidip aldým bi tane. Eve gelip kutusundan

> >> >>çýkardýðýmda itiraf etmeliyim ki hayal kýrýklýðýna uðradým biraz. Ben

> >> >>açýkçasý ufo gibi biþey bekliyodum, bu bildiðimiz tencerenin plastiði.

> >> >>Ýçindede vantilatör gibi biþey var.

> >> >> Bununla birlikte bi ton plastik ývýr-zývýr daha çýktý içinden

> >> >> ama bi iþe yarayacaklarýný sanmýyorum. Neyse fiþini taktým

> >> >> denemek için bi tane soðan attým içine. Bakalým ne yapacak diye

> >> >>bekledim.

> >> >> Kabuklarýný bile soyamadý =( Paramparça etti býraktý.

> >> >> Sinirlendim attým bi kenara yazdan beri duruyor orda. Bir ara

> >> >>yýkayýp vantilatör gibi olan þeyi bilgisayarýma takmayý düþünüyorum.

> >> >>Belki fan olarak iþ görür. Onun dýþýnda tamamen para tuzaðý. Ýlerde

> >> >>çýkarsa mutfak androidi almayý düþünüyorum..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...
> >> >> Konserve Türlü

> >> >> Bir miktar yað ve salçayý tencereye koyup konservenin

> >> >>içindekileri döküp

> >> >> üzerine su koyuyoruz. Piþmesi çok uzun sürüyor. O sebeple

> >> >>baþýnda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari için

> >> >>henüz tadýna bakamadým ama konservenin üzerindeki resme bakýlýrsa

> >> >> güzel bi þeye benziyor.

yahu o deðilde konserve fasülyede dibi tutma gibi bir sorun yok ama o sonradan eklenen patatesler piþmiyo arkadaþ. tüp bitti yemek hala piþmedi. yanarým yanarým ona yanarým... :):rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...