Jump to content

Age Of Empires Lan Sorunu


Makifo

Recommended Posts

Birçok nedeni olabilir, en basitinden windows firewall'da oyunlara izin vermeniz gerekiyor. Ya da kendinize ait bir firewall programınız varsa onda izinli olması lazım.

Bunun dışında Age of Empires I'i bilmiyorum çalışıyor mu ama Age of Empires II'nin vista üzerinden multiplayer oynanamadığını kendim acı bir şekilde anladım :l

Age of Empires III'e gelince, o younu multiplayer da denemedim henüz, ama Vista'sı olan bir arkadaşım Xp yüklü bir makineyle birlikte oynadığını söylemişti.

Kısacası sorun sistemlerden birinin Vista olmasında ya da firewall'da gerekli izinlerinin olmayışındadır.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years yıl...
- Firewall engeli vardır. Windows güvenlik duvarını kapat hiç bir işe yaramıyor zaten. Sonra oyuna girerken antivirüsü de devre dışı bırak. hatta windows güvenlik duvarı ayarlarından age ofun .exe dosyasını izin verilenlere eklersen daha sağlam olur. Ama antivirüsü kapatmayı unutma.

- Ve en çok karşılaşılan ve çözümü en zor olan problem modeminde gerekli portlar kapalıdır. Age of oynamak için gerkli bazı portlar var bunları açman gerek ya da toptan tüm portları aç olsun bitsin hangi porttu fln uğraşma. www.portforward.com a gir orda açman gereken portların listesini ve nasıl yapacağını bulabilirsin.

- Son olarak da sabit ip kullanman gerekli. Bunu da bağlantı ayarlarından yapabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...