Jump to content

Sıkıştırma Programı Hakkında


casira

Recommended Posts

S.a. değerli TNCTRli forumdaşlarım.Benim aklıma takılan bir husus var o yüzden bu kısma konuyu açtım inşaallah yanlış olmamıştır.Geçenlerde bir internet cafeye gittim devamlı huyumdur bakarım bilgisayarım özellikler hangi modifiyeli xpyi kullanılmış diye.Neyse burda ismini vermeyeyim ...... Xp isimli türk arkadaşlarımızdan birisinin hazırladığı işletim sistemi makinede kuruluydu.Google amcada hemen bu xpyi aradım bir forum çıktı karşıma okumaya başladım bir link vardı boyutu 470 kb rar uzantılı dosya içinden ise .nrg uzantılı 661 MB boyutunda cd kalıp dosyası çıktı.Gerçekten kafama takıldı.Eğer böyle birşey varsa bunu TNCTR zaten biliyordur ve burdaki işletim sistemleri 5-6 rapid partı yerine tek part yapar paylaşırlardı diye düşündüm.Eğer tek part olma imkanı varsa 470 kb değil 100 mb olsa bile ve 100 mb dosyanın içinden 600 küsür mb çıksa o bile yeterli.Benim aklıma bu çok takıldı nasıl olurda 470 kb içinden 661 mb çıkar.Eğer böyle bir program varsa bizde kullanalım.

.....xp ile ilgili sorunları linki bulduğum forumda okudum birçok ileti gelmiş birisi hatasız rardan çıkardım cdye yazdırdım,yazdırırken verileride neroda doğruladım ama cd boş gözüküyor, boot etmedi başka bir bootlu xp cdsi taktım boot etti diğer birisi admin reyting,rapid point derdinde bilerek yapıyor bu imkansız diğer birisi dosyayı masaüstünde sağ tıkla sıkıştır e postayla gönder kendi e mailine felan demiş.

Benim yaşadığım sorun ise 470 kb boyutundaki dosyayı rardan çıkardım 661 mb image.nrg uzantılı dosya çıktı poweriso ve ultraiso programlarıyla açıpp bootlumu diye kontrol edeyim dedim lakin İso etiketi yok gibisinden bir ibare geldi neyse nero 7 ve 8 iki versiyonlada düşük hızda yazdırdım veriler doğrulandı ama cd boş gösteriyor ardından sanal makinede kurmaya çalştım açmadı hata verdi başka bootlu cd taktım kurmaya formata başladı.

Kusura bakmayın çok uzun yazdım ama gerçekten bu üstün sıkıştırma teknolojisi varmı eğer böyle bir program varsa bu asırdaki en muhteşem bir olaydır bence.Bu konu hakkında fikri olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

Text dosyaları en fazla sıkısabilen dosyalardır. Windows sistem dosyaları ise zaten cogunlukla sıkısmıs oldugu icin 100mb rapid sınırı sebebiyle sıkıstırılıp partlara ayrılıyor. Yoksa esas sebep hacimden tasarruf degil. Seni yanıltan, belki de flash animasyonu gibi nette gördügün video dosyalarıdır. Onlarda sabit bir ortam (masaüstü ekranı gibi) mevcut ve sıklıkla degismiyor. Degisen sadece yazılar. Dolayısıyla text sıkıstırması etkin oluyor ve 100 kata kadar sıkısabiliyor.

O sistem dosyası kesinlikle fake, ya da virüs/trojan iceren bir dosyadır. Sil gitsin..

Link to comment
Share on other sites

Biraz daha açıklarmısın?

Biraz daha acıklayayım :

Ses kaydında birincil kayıt wav dır. Cok yer kaplar ama en dogal olanıdır. Cok yer kapladıgı icin, mp3, wma gibi formatlara dönüstürülür. Görüntü kaydında da birincil kayıt basit avi formatıdır. Sistemlerde mpg, avi(divx), mov, flv gibi sıkısmıs formatlara dönüstürülür. Resimde ise bmp cok yer kaplarken, jpg, tiff, png gibi formatlarla oldukca kücük hale getirilir. Sıkıstırma oranı kaliteyi belirler.

İsletim sistemleri dagıtılırken hicbir zaman basit formatlı dosya verilmez. O sebeple isletim sistemini sıkıstırmakla cok yer kazanmıs olmayız..

Link to comment
Share on other sites

Yani bu 470 kb rarlı içinden 661 mb çıkan .nrg dosyası öylesine bir dosyamı.İçinide göremedim poweriso ve ultraiso açmadı bile iso etiketi yok gibi bir ibare geldi ve kapanıyor hani bende gerçekten merak ettim xp işletim sistemi içindeki İ386 klasörü felan varmı dedim ama dediğim gibi poweriso ve ultraiso açmadı .nrg dosyasını sağ tıkladım buraya çıkar seçeneği winrarda ve 7zipte yoktu belki içini göreceğim başka bir yöntem vardır varsa söylerseniz sevinirim.O zaman aklıma gelen şu .nrg dosyası içinde sadece text yazı dosyaları gibi şeyler var bunlarıda işletim sistemi adı altında yutturuyorlar.Text ve bazı dosyaların çok iyi sıkıştığını biliyorum.Ama bunda bir oyun var o zaman.

Link to comment
Share on other sites

Yani bu 470 kb .nrg dosyası öylesine bir dosyamı.İçinide göremedim poweriso ve ultraiso açmadı bile iso etiketi yok gibi bir ibare geldi ve kapanıyor hani bende gerçekten merak ettim xp işletim sistemi içindeki İ386 klasörü felan varmı dedim ama dediğim gibi poweriso ve ultraiso açmadı .nrg dosyasını sağ tıkladım buraya çıkar seçeneği winrarda ve 7zipte yoktu belki içini göreceğim başka bir yöntem vardır varsa söylerseniz sevinirim.O zaman aklıma gelen şu .nrg dosyası içinde sadece text yazı dosyaları gibi şeyler var bunlarıda işletim sistemi adı altında yutturuyorlar.Text ve bazı dosyaların çok iyi sıkıştığını biliyorum.Ama bunda bir oyun var o zaman.

Aynen öyle..

Link to comment
Share on other sites

mantığı şöyle. sıkıştırma programı içerikte bulunan aynı karakterleri yapraklara sıralar. misal 0 a denk geldi kaç tane sıfır %3 sıfır bunu bir yaprağa sıralar ve bunu dataya ekler. yani %3 0 yazmak yerine 0 dan %3 tane var yazar bunuda açarken okur ve o kadar sıfırı yan yana yazar böylece dosya büyümüş olur.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...