Jump to content

Google’a UW-Madison’dan destek


trendmark

Recommended Posts

Google’a UW-Madison’dan destek

249269.jpg

Google, ABD’nin saygın üniversitelerinden University of Wisconsin-Madison’ın kitaplarını dijital kütüphane projesine açacağını açıkladı.

NEW YORK - İnternetin en büyük arama motoru Google’dan yapılan açıklamada, ABD’nin önde gelen üniversitelerinden University of Wisconsin-Madison’a ait kitapların da dijital kütüphane projesine katılacağı belirtildi. Madison’un 7.3 milyon’dan fazla kitap içeren kütüphanesi dünyanın en önemli arşivlerinden biri sayılıyor.

Google’ın dijital kütüphane projesine şimdiye dek California, Harvard, Stanford, Oxford, Madrid üniversiteleri, New York Halk Kütüphanesi ve Amerikan Kongre Kütüphanesi destek verdiğini açıklamıştı. Google, kütüphanesi sanıldığı gibi tüm metinleri internete taşımayacak, sadece temel bilgileri kullanıma sunacak ve kullanıcıları bu kitapları ödünç veya satın alabilecekleri esas kütüphanelere yönlendirecek.

Daha önce ABD ve Avrupa’da bazı yayınevleri, dijital kütüphane projesinin telif haklarını ihlal edeceği gerekçesiyle Google’ı mahkemeye vermişti.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...