Jump to content

iPod-Zune rekabeti kızışıyor


trendmark

Recommended Posts

iPod-Zune rekabeti kızışıyor

2316018.jpg

Microsoft’un merak uyandıran müzik çaları Zune’un piyasaya çıkmasına yaklaşık bir ay kala, iPod’un üreticisi Apple’ın yöneticisi Steve Jobs tarafından yapılan açıklamalar rekabetin şimdiden başladığına işaret ediyor. Jobs, Zune’u hiç de etkileyici bulmadığını ve rekabetten çekinmediğini söylüyor.

Yaklaşık beş yıldır, ürettiği pek çok iPod ürünüyle dünya çapında taşınabilir müzik çalar piyasasına yön veren Apple, Steve Jobs’ın son açıklamalarıyla dikkatleri tekrar üzerine çekiyor. Apple’ın kurucusu ve yöneticisi olan Jobs’a göre, Microsoft’un gelecek ay piyasaya süreceği Zune taşınabilir müzik çaları etkileyici değil. Jobs, aygıtın müzik paylaşım özelliğini de çok karmaşık ve ağır olarak nitelendiriyor.

Son zamanlarda tüketici elektroniği alanında dev yatırımlar yapan, dünyanın en büyük yazılım üreticisi Microsoft, Zune’dan oldukça umutlu. iPod ile taşınabilir müzik çalar piyasasında köklü geçmişe sahip pek çok firmayı rekabette geride bırakan Apple, bazılarına göre tahtını Microsoft’a kaptırabilir. Jobs ise bu söylemleri ciddiye almayarak tüketicilerin ‘doğru seçimi’ yapacağını söylüyor.

iPod ile benzerlikler içeren Zune, ekstra özellikleriyle dikkat çekiyor. 30 GB’lik bir depolama alanına sahip olan üründe iPod’un aksine kablosuz bağlantı teknolojisi ve FM radyo alıcısı bulunacak. Zune kullanıcıları kablosuz bağlantı aracılığıyla aralarında müzik, video ve fotoğraf paylaşımı yapabilecekler. Microsoft yaptığı açıklamada, kullanıcıların elde ettikleri şarkıları üç gün içinde üç kere dinleyebileceğini ve dinlemeye devam etmek için ise şarkıyı Zune Marketplace’den satın almak zorunda olacaklarını belirtmişti.

hurriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...