Jump to content

Gazi Üniversitesi e-öğrenmeyi benimsiyor


trendmark

Recommended Posts

Gazi Üniversitesi e-öğrenmeyi benimsiyor

2326767.jpg

2006-2007 öğretim yılında uzaktan eğitime başlıyor. Üniversite bu proje için e-öğrenme sektörünün lider firması ve bir Probil iştiraki olan enocta’dan, içerik üretimi, eğitim, danışmanlık ve destek hizmetlerini alıyor. 2006-2007 öğretim yılında iki ön lisans programı ile uzaktan eğitime başlayacak olan Gazi Üniversitesi’nin eğitim programından başlangıç yılında 600 öğrenci yararlanabilecek.

Teknoloji sayesinde, öğrenciler, çalışan kişiler ya da serbest meslek sahipleri eğitimlerine yer ve zaman sınırlaması olmaksızın Türkiye’nin her yerinden devam edebilecekler. Gazi Üniversitesi’nin uzaktan eğitim çalışması YÖK’ten de onay aldığı için, programdan mezun olan kişiler üniversite diplomasına sahip olabilecekler.

Gazi Üniversitesi’nin öğretim görevlilerinden oluşan "Uzaktan Eğitim Projesi İçerik Hazırlama Ekibi” çalışmalarını, e-öğrenme sektörünün öncüsü ve lideri, bir Probil iştiraki olan enocta ile beraber sürdürüyor. İlk etapta enocta’dan Web Tabanlı İçerik Geliştirme ve Üretimi eğitimi alan öğretim görevlileri, Genel İşletme, Matematik, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri, Entegre Ofis gibi dersleri Web ortamında animasyonlarla destekleyerek, eğitici dersler hazırlıyorlar.

Gazi Üniversitesi Bilişim Komisyonu başkanı Prof. Dr. Çetin Elmas, “uzaktan eğitim ile Gazi Üniversitesi’nin bu alanda öncü olacağına ve enocta’dan aldıkları profesyonel eğitim desteği ile e-öğrenme (uzaktan eğitim) çalışmalarına bir adım önde başladıklarına inandığını” belirtti.

Gazi Üniversitesi, 80 yıla ulaşan uzun ve köklü geçmişi, çağdaş ve laik bilim anlayışı, kültürel ve düşünsel boyuttaki nitelikleri ile deneyimin dinamizmle sentezlendiği bir kurum olma özelliğini uzaktan eğitim alanındaki öncü girişimiyle de sürdürüyor.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...