Jump to content

22. "altın Karagöz" Halk Dansları


mavikiz

Recommended Posts

karagoz_halk_danslari_b.jpg

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen "47. Uluslararası Bursa Festivali" kapsamındaki "22. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması" sona erdi. Yarışmada, Gürcistan birinci oldu.

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda, 16 ülkeden 600 dansçı ve müzisyenin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmanın finalinde, ekipler beşer dakikalık gösterilerini jüri ve izleyicilerin beğenisine sundu.

Gösterilerin ardından yapılan oylamada, birinciliği elde eden Gürcistan "Altın Karagöz" ve 5 bin dolar, ikinci Yunanistan 3 bin dolar, üçüncü KKTC bin dolarlık ödüle hak kazandı.

Dereceye giren ekiplere ödüllerini veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yaptığı konuşmada, Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın 22 yıldır aksamadan, düzenli ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirildiğini, bunda en önemli payın Bursalılara ait olduğunu söyledi.

Her yarışmada olduğu gibi bu yıl da yarışma sayesinde barış ve kültür köprüleri kurulduğunu belirten Şahin, "Yarışmaya katılanların hepsi bizim gönlümüzün birincisi. Siyasi platformlarda bir araya gelemeyen ülkeleri, kültür sanat platformunda buluşturuyoruz. Altın Karagöz'de 22 yıldır barış rüzgarları estiriyoruz" diye konuştu.

Bu arada, Yunanistan ve KKTC ekiplerinin birbirlerini sarılarak tebrik etmeleri izleyenlerden alkış aldı.

(TRT)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...