Jump to content

Sizce Tıp Mı Diş Hekimligi Mi?


caferkaya
 Share

Recommended Posts

arkadaşlar ben bir sene boyunca diş istiyordum(zaten tıpı kazanamam diye falan) ama puanım bekledigimin çok üstünde geldi. çevremdekiler bana bu puanlar diş mi yazılır diyorlar. kararsız kaldım. tıp ta tus falan da var çok zor bir sınavmış, kazanamayınca pratisyen olunuyormuş. pratisyen bir diş hekiminden iimi acaba? sıralamam 2089 çapa tıpın da gelme ihtimali var. ama çapa diş mi yazayım yoksa çapa tıp mı tercihlerde başladı. çok kararsız kaldım. bide bilen burada ki arkadaşlara danışayım dedim.

bide not düşeyim: ben odtü fen bilgisi ögretmenligini ing zorladıgım için bıraktım düz lise mezunuyum. tıp ta zorlar diye korkuyorum. boşuna mı korkum?

yorumlarınız önemli benim için.

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle diş hekimliği için elinde sermaye olaması lazım mutlaka. Özel muayenehane açman şart.Artı biraz ünlü olman lazım bu konuda çünkü çok fazla diş hekimi var aralarından sıyrılman lazım...Diş hekimliği 5 yıl bunu zaten biliyorsundur...

Tıpa gelince kendim bir tıpçı olarak sana tavsiyem tıp okumandır.Çünkü hiçbir zaman bir hekimin boşta olduğunu göremezsin. Tıp okumak biraz zor ama zevklidir Biraz zaman geçince alışıyorsun o zorluğa. TUS sınavınaysa eğer belli bir alanda uzmanlaşmek istiyorsan girersin. Kazanamazsan mesele değil yılda iki defa yapılıyor ve istediğin kadar katılabilirsin bir sınır yok...

Sonuç olarak sana tavsiyem tıpı tercih etmendir...Yinede sen bilirsin karar senin..

Link to comment
Share on other sites

cevaplarınız için çok saolun . helede bizzat okuyanlar olunca daha da ii oldu. ya işte bende tıpın daha karizma bir meslek oldugu kanısındayım. korkum çalışıpta başaramamak, yani sınıfta falan kalmak. çevremdekiler diş çok mu farklı 2 sene derslerimizin çogu ortak diyorlar, zorlugu da mı aynı? mesela anatomi dersi aynı zorlukta mı?

bide eger biliyorsanız çapa tıp ta kaç kişi sınıfta kalıyor ortalama her sene. genelde kalanlarda çalışmadıklarından mı kalıyor. genel anlamda çapa diger tıplara nazaran daha kolay diyorlar, bu da ne kadar dogru.

odtü nün hazırlıgını 1 senede geçemedigim için bıraktım. korkuyorum artık sormadan okul yazmayı.

Edited by caferkaya
Link to comment
Share on other sites

Eğer birinci önceliğin maddiyaatsa, iyi ve tanınmış bir doktor olmadığın sürece diş hekimliği daha fazla kazanç sağlayan bir meslektir. Tıpda da kazancı bol olan alanlar var ama o alanlara birebir yönelmen ortalama 8-10 yılını almaktadır. Diş hekimliğinde süreç daha kısa olduğundan hayata atılma evresi biraz daha kaliteli ve aceleci olmadan yapılabiliyor. Tıp zor bir bölüm, zorluğuda tek dersten kaldığında sınıf tekrarını gerektirmesinden yatıyor. Lakin bütünleme mecburiyeti var tıp bölümlerinde (En azından bizim ve tıp okuyan bir kaç arkadaşımın ünisinde öyleydi). Meslek dalını karizmatiklik oranına göre sakın seçmeyin. Sevebileceğiniz işi seçin. Sonradan pişman olmamanız için bu şart.

Tavsiyeme gelince, gözünüz kara ise tıpı seçin, kısa zamanda para kazanmak istiyorum diyorsanız diş hekimi olun. İkisininde zorlu kısımları var. Tıp insan hayatının söz konusu olduğu bir uygulama alanıdır. Diş hekimliği de amiyane tabir ile milletin ağız kokusunu çektiğiniz bir daldır. İki dal içinde mideniz kuvvetli olmalı ve eliniz çok sağlam olmalı.

Link to comment
Share on other sites

ister istemez maddiyat da öne çıkyor. istek konusuna gelince : insanlardn duydugum kadarıyla biliyorum ikisinide. yani şu böle şu daha ii falan gibi yorumlar. gerçi çogu insan böle biliyordur, ama okumasını bilenlere sormak kanısındayım, ki çok insana sordum , bugünde baya bi dolaştım genel degerlendirme tıp üzerine...

düz lise mezunuyum ve hiç sözel dersleri sevmiyordum, yani ezber yapmaktanda hiç zevk almıyordum. gerçi çogu sayısalcının genel durumu böyledir diye düşünüyorum... çok mu ezber yapmak zorunda kalınıyor .bide fotokopiciden alınan ders notları bu çalışma kapsamını nasıl etkiliyor. hani kitaplarını gördüm çok kalınlar...

son olarakta: belki böyle bir genelleme yapmak olmaz ama sorum şu: ders başına final zamanı kaç sayfa ders notu düşüyor?. hani gözümde canlandırmaya çalışıyorum ne kadar çalışmam gerektigini.

çok soru soruyorum hakkınızı helal edin, ama işte tercih sıkıntılı bir dönem...

Link to comment
Share on other sites

hım genel kanı tıp üzerine yogunlaşmış. iice bir düşüneyim hatta bide direk çapa ya gideyim yerinde göreyim... aslında okuyabilir miyim bende bilemiyorum. ama çalışınca olur herkez böle diyor haklılarda. yorumlarınız için teşekkür ederim. çok faydalı olduguna eminim

Link to comment
Share on other sites

Bence sen tıp ı oku ve insanlara faydan olsun hipokrat yeminine bağlı kal bazı doktorlarımız sırf para için okuyorlar insanların hayatını kurtarmak için okumuyorlar ben çok doktor gördüm yaşadım dpktorlar okumuş ama boşa okuyanlarda çok aralarında o hipokrat yeminini nasıl yapıyorlarsa artık ben doktorlardan çok çektim bu işi para için değil bence insnalık için yapmalısın

Link to comment
Share on other sites

Ben de bu soruya benzer bir soru sormayı bekliyordum ne zamandır. Tercih dönemi başladı ama neyse..

Ben de şu an TIP ya da BİLG. MÜH. arasında tam karar vermiş değilim. Okuma cesaretin varsa, tıpa git diyor herkes. Burada da durum aynı. İyi de, biz daha neyin ne olduğunu az buçuk kestirebilirken, tam olarak bu cesaretin olup olmadığını nasıl anlayacağız?

Yani gözümde canlanan tıp ile ilgili kalın anotomi kitaplarından başkası değil şu an. Onların da hepsinin ezbere dayalı biliyorum. Zor tarafı sadece bunlar mı? Çünkü, ODTÜ bilgisayar müh. de okuyan bir abimiz vardı, haftada 3 ödev veriyorlardı adama..

Karışık bir durum oldu sanırım.

Link to comment
Share on other sites

aslında ben 10 gündür folloş oldum bu konu yüzünden. bir gün diyorum diş öbürgün tıp. 10 gün sonra inş hayırlısı ile bitecek ... tabi inş hepimiz için hayırlısı olur.

gelelim tıp mı diş mi? varsa güzel fikirleri olan ben burdan okumaya devam ediyorum.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...
ticari olarak düşünürsen 3 dişi 600 ytl ye yapıyorlar maliyeti sadece 75 ytl yani diş başı 25 ytl. O kadar çalışabilseydim kesinlikle diş doktoru olurdum. Ha ağız kokusu çekiyorsun ama evini iyi bir şekilde geçindirirsin :)

Ayda 500bin ytl kazanıyor tokturlar. Bu parayla değil aileni sülaileni geçindirirsin :)

Link to comment
Share on other sites

doktor yada diş hekimi olupta ne yapacan. eğer maddiyatsa sorunun birazcık sermayen ve çevren varsa eczacılık yaz. ne hastaneden sonra muayenehanede çalışma derdin olur ne de nöbet. zaten eczacılar nöbet tutmak istiyor. Akşam evinde çoluk çoçuğula mis gibi oturursun. tanıdığım hiç maddi durumu kötü eczacı yok.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years yıl...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...