Jump to content

Raw Dosya Sistemi


moonspell

Recommended Posts

Elimde 500 gb harici bir harddisk var ve içinde silinmemesi gereken veriler var.önceki dosya sistemi ntfs imiş. Bu diski taktığımda diske erişemiyorum erişmeye çalıştığımda biçimlendir kutusu çıkıyor, bu verilere zarar vermeden ntfs ye çevirebilirmiyim, çevirebilirsem hangi program ile yapabilirim.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...
  • Administrator
peki arkadaşım o dediklerini yaptığında diskin formatlanacağını ve dolayısıyla arkadaşında werilerini kaybedeceğini belirtirsen daha sonradan kulakların çınlamaz :clapping:

convert ile veriler silinmez ama raw dosya sistemi de kurtulmaz. partition recovery programlarından birini deneyebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Harici harddiskiniz Maxtor ve işletim sistemizin vista ise benim birkaç gündür yaşadığım problemin aynısını yaşıyorsunuz demektir. mavivesiyah arkadaşımızın önerdiği convert komutu verileri silmez. Ama sonuç alamazsanız ve işletim sisteminiz vista ise, harici harddiskinizi XP kurulu bir bilgisayarın arkasında bulunan USB'lerden birine takmayı deneyin. Ben verilerimi bu şekilde başka bir bilgisayara yedekledikten sonra diski formatladım. Formatlarken de diskin mantıksal sürücü olarak formatlanmamasına dikkat etmen gerek.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...
Hepinize teşekkürler ne yaptım ettim kurtaramadım :clapping: bende attım formatı ve veri kurtarma programlarını denedim o şekilde verilerimi geri kurtardım.

Boş yere format atmışsın verilerini kayıp etmeden raw dosya sistemini ntfs e cevirebilirsin bunu yapan program partition disk docter diye 2.çi parti bir programla yapaliridinn...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

Mrb arkadaşlar,bende 500 gb lg harici hard disk vardı.birdenbire ntfs formatındayken raw formatına dönüştü. windows harddiski açamadı.yerel disk f şeklinde görünüyordu.forumlarda bir çok araştırma yaptım formatlayıp veri kurtarma programlarıyla bilgileri geri kurtarma yönteminden bahsedilmiş.Bu da yüzde yüz garantili değil sanırm.ben farklı bir çözüm buldum.onu anlatayım en azından bende işe yaradı belki sizde de işe yarar. linux un slax isimli bir versiyonu var usb flash bellekte çalışan. 'bootable usb slax' yazarsanız google dan ilgili siteden ücretsiz indirebilirsiniz. 200 mb lık bu sistem rardan çıktıktan sonra boot ve slax isimli iki klasör mevcut. bunları flash bellege kaydettikten sonra boot klasörüne girip 'bootinst' isimli dosyaya tıklayıp flash belleği bootable hale getiriyoruz.sonra bilgisayarın boot ayarlarından flash bellek seçeneğiyle sistemi başlatıyoruz.sistem window ile değil slax işletim sistemiyle başlıyor.ben bunları yaptıktan sonra raw formatına dönüşen harici sabit diski bilgisayara taktım ve windows un görmediği raw türü olan hard diski slax sisteminin gördüğünü farkettim.ilk önce dosyaları hard diske kopyalamak istedim.birazını kopyaladım cok uzun sürdüğü için vazgeçtim.şansımı tekrar deneyip hard diiski windows ta tekrar denedim. raw formatındaki hard disk in tekrar ntfs ye dönüşmüş olduğunu gördüm. 300 gb dan fazla verim hiç hasar görmeden kurtuldu.aslında işlem basit ama ben biraz karmaşık ve uzun anlattım sanırım. ama denemeye değer tavsiye ediyorum.işe yararsa formatlamak zorunda kalmazsınız.kolay gelsin;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...