Jump to content

Amerikan Kafkas oyunları ekibi


mavikiz

Recommended Posts

Karaçay ve Kuzey Kafkas kültürlerini muhafaza etmek ve yeni nesillere aktarmak gayesiyle ABD'de faaliyet gösteren Amerikan Karaçay-Kafkas Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (A.K.B.A) bünyesindeki Kafkas ekibi, New Jersey Eyaleti Valisi Jon Corzine ile Eyalet Sekreteri Nina Mitchell Wells'in himayesinde, eyalet çapında düzenlenen Kültür Festivali'nde dans etti.

10351.jpg

Festivale Passaic Bölgesi Kültür ve Kültürel Miras Konseyi'ni (Passaic County Cultural and Heritage Council -PCCHC) temsilen katılan 17 kişilik ekip, dansları ve kıyafetleriyle büyük ilgi topladı.

Gösteriden sonra A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan A.K.B.A Başkanı Figen Tabakçı, bir kültür ve dayanışma derneği olarak 1989 yılından beri faaliyet gösterdiklerini, New Jersey'in Paterson şehrinde Kafkas dans dersleri verdiklerini ve çeşitli yerlerde gösteriler düzenlediklerini anlattı.

Tabakçı, A.K.B.A'nın son 3 yıldır, PCCHC'nin desteği ile Passaic bölgesinde her Mayıs ayında Kafkas dansı gösterisi düzenlediklerini de sözlerine ekledi. Trenton'daki South Riverwalk Park'ta düzenlenen ve teması, 'etnik ve kültürel farklılıkların toplumu nasıl zenginleştirdiği ve bağları nasıl kuvvetlendirdiği' olan festivalde, pek çok farklı kültüre ait dans gösterileri sahnelendi.

(aa)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...