Jump to content

5. Filmekimi rekorla veda etti


mavikiz

Recommended Posts

Filmekimi’nde biletlerin en çabuk tükendiği film, dünyanın farklı ülkelerinden yirmi yönetmenin Paris’in on sekiz bölgesini ve aşkı kendi bakış açılarıyla anlattığı “I Love You Paris” oldu. “I Love You Paris”in biletleri, satışa çıktıktan sonra iki saat içinde tükendi.

Filmekimi seyircilerin başka bir favorisi ise bu yıl Filmekimi’nde ilk defa gerçekleştirilen geceyarısı seansı oldu. Biletleri ilk günden tükenen Richard Linklater’ın “A Scanner Darkly” adlı filminin gösterimi öncesinde bilet bulmak isteyen sinemaseverler uzun kuyruklar oluşturdu.

Filmekimi’nde biletleri yalnızca 2,5 YTL’den satılan hafta içi gündüz seansları sinemaseverler tarafından büyük ilgi gördü. Hafta içi yer alan 15 gündüz seansının biletlerinin tümü tükendi.

'Banquet / Şölen'

Bir hafta boyunca 36 seansta 19 filmin gösterildiği Filmekimi’nde 18 filmin biletleri satışa sunulan ilk günde tükendi. Filmekimi’nin diğer seanslarında ise %99 doluluk vardı.

Filmekimi’nin programı, 2006 yılında dünya festivallerinde en çok ses getiren filmlerin yanı sıra, önümüzdeki günlerde Türkiye’de gösterime girecek 6 filmin ilk gösterimlerinden oluşuyordu.

'Fast Food Nation / Hamburger Cumhuriyeti' filminden enstantaneler.

Leonard Cohen: I’m Your Man

Filmekimi programında yer alan Lian Lunson’un yönettiği Leonard Cohen / Leonard Cohen: I’m Your Man belgeselinin yanı sıra 17 Ekim Salı günü Balans Music Hall’da “Cohen ve Ben” adlı bir parti düzenlendi.

500’ü aşkın müzikseverin izlediği konserde Türk rock ve alternatif müzik sahnesinin yıldız isimleri Portecho, Nem, Göksel, Teoman ve Hayko Cepkin Cohen şarkılarına yaptıkları yorumlarla Cohen hayranlarına keyifli dakikalar yaşattı.

Filmekimi gelecek yıl Ekim ayında yine İstanbullu sinemaseverleri Beyoğlu’nda buluşturacak.

************************************************

Ayrıntılı bilgi için: ==> www.iksv.org/filmekimi

************************************************

NOKIA NSERIES’İN SÜRPRİZİ: KISA FİLM YARIŞMASI

Nokia, herkesin kendi kısa filmini çekmesine ve özellikle amatör sinemacıların kendilerini keşfetmelerine olanak sağlamak üzere Nseries Kısa Film Yarışması düzenliyor.

Üstün teknolojik özelliklere sahip Nokia Nseries multimedya bilgisayarlarından ilham alan bu yarışmanın başvuruları Filmekimi’nin hemen ardından başlıyor; sonuçlar ise yine Nokia Nseries’in sponsorlarından biri olduğu 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde açıklanacak.

ÜMİT ÜNAL’DAN ‘ZAMAN HIRSIZI’

Filmekimi basın toplantısında Nseries Kısa Film Yarışması’nın Jüri Başkanlığı’nı üstlenen yönetmen Ümit Ünal da hazır bulundu.

Ümit Ünal’ın yarışmanın tanıtımı için Nokia Nseries’in yeni model multimedya bilgisayarı Nokia N93 ile çektiği kısa film ‘Zaman Hırsızı’ da ilk defa gösterildi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...