Jump to content

Dizüstünde Pil Rekoru


Bultar

Recommended Posts

Yeni HP EliteBook 6930p dizüstü bilgisayarın pili, bir kez şarj edildiğinde 24 saat kesintisiz çalışma imkanı sunuyor.

Hewlett Packard tarafından üretilen yeni dizüstü bilgisayar EliteBook 6930p, isteğe bağlı olarak sunulan ultra kapasiteli piliyle 24 saatlik çalışma süresine ulaştı.

Dizüstü bilgisayarlarda en önem verilen kıstas pil ömrünün yeterliliğidir. Şimdiye kadar alıştığımız 5-6 saatlik pil ömürlerini aşmak için hem daha az güç tüketen cihazlara, hem de daha dayanıklı pillere ihtiyaç duyarız. Özellikle uzun yollarda iş yapmak zorunda olan kullanıcıların musdarip olduğu kısa süreli pil kullanımı, teknoloji dünyasını yeni çözümler üretmek için zorluyor.

İçinde hareketli parça bulunmayan SSD (Solid State Disk / Katı Hal Diski) sürücüler çalıştığı süre boyunca güç tüketen sabit disklerin pil ömrü üzerindeki olumsuz etkisini azaltıyor, civa içermeyen LED monitörler, konu güç tüketimine gelince geleneksel LCD panellerden daha çok daha verimli davranıyorlar, bütün bunları etkin şekilde kontrol edebilecek bir anakart ve işlemci ile birleşince de pil ömürleri daha tatmin edici sürelere ulaşıyorlar.

2.1 kilogram ağırlığındaki HP EliteBook 6930p dizüstü bilgisayar, HP tarafından üretilen HP Illumi-Lite LED monitör, Intel tarafından üretilen X25-M ve X18-M SATA veriyolu kullanan SSD sürücüler ve Intel’in geliştirdiği en yeni işlemci mimarisini kullanarak pil tüketimini en uygun seviyede tutuyor. Opsiyonel olarak satılan güçlendirilmiş pili ile 24 saate varan çalışma süresine olanak tanıyan ürün, özellikle sık seyahat edenler için ideal bir çözüm olarak görünüyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...