Jump to content

Kan Ihtiyaçı Için özel Site


excellence

Recommended Posts

20081017035253_kan.jpg

Kan arayanlar aradıkları kan grubu ve yaşadıkları şehre göre bağışçıya ulaşabilecek.

Adana'da, yaklaşık 15 yıldan bu yana çeşitli radyolarda DJ'lik yapan bir kişi, yayınları sırasındaki kan anonslarından etkilenerek, gönüllü kan bağışçıları ile kan arayanları buluşturan internet sitesi oluşturdu.

''Kan ver hayat kurtar, kan al hayata bağlan'' parolası ile oluşturduğu sitesine ''www.kananonsu.com'' adını veren DJ, 50 ilden 300 gönüllü bağışçıya ulaştı.

DJ Ayfun Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar ulusal ve uluslararası radyolarda sürdürdüğü yayın hayatı boyunca, dinleyicileri ile adeta bir aile gibi olduklarını söyledi.

Yayınları sırasında zaman zaman acil durumdaki hastalar için kan anonsları yaptığını anlatan Kaplan, ''Kan bulamadığı için çok zor durumda kalan kişiler için yaptığım anonslar beni çok etkiledi. Kan arayanlar için anonsların dışında başka şeyler yapmam gerektiğini düşünerek harekete geçtim'' dedi.

İnternet kullanımının hızla yaygınlaşmasından yola çıkarak, bir site oluşturma kararı verdiğini belirten Kaplan, şöyle konuştu:

''Yaklaşık bir yıl önce başladığım çalışmamda, kan arayanlarla bağışçıları buluşturduğum siteyi faaliyete geçirdim. Radyo yayınlarının da etkisi ile kısa sürede 50 farklı ilden 300 civarında gönüllü bağışçıya ulaştım. Sitede, üye olan gönüllü bağışçıların kan grupları ve iletişim bilgileri yer alıyor. Kan arayanlar, sitedeki arama motorundan aradıkları kan grubu ve yaşadığı şehre göre bağışçıya ulaşabiliyor.''

Sitenin yurt içinin yanı sıra yurt dışından da ziyaretçileri olduğunu belirten Kaplan, bağışçı sayısının ise her geçen gün arttığını söyledi.

''AMAÇ DAHA FAZLA KİŞİYE ULAŞMAK''

Babasını birkaç yıl önce akciğer kanseri nedeniyle kaybettiğini, annesinin de siroz hastalığı nedeniyle tedavi gördüğünü ifade eden Kaplan, ''Anne ve babamın rahatsızlıkları bana, insan hayatı için kanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bundan sonra tüm çabam daha fazla kişiye ulaşmak olacak'' dedi.

Sitesi sayesinde kana ulaşan hasta ve yakınlarından çok olumlu tepkiler aldığını belirten Kaplan, şöyle konuştu:

''Geçtiğimiz günlerde sitemdeki gönüllü bağışçılardan biri beni arayarak, Kahramanmaraş'tan gelen ve Balcalı Hastanesinde ameliyat olan bir çocuğun babasının kendisine ulaştığını ve gidip kan verdiğini söyledi. Daha sonra bana ulaşan çocuğun babası ise bağışçıya site sayesinde ulaştığını belirterek, siteyi kurduğum için teşekkür etti. Bir hayatın kurtulmasında pay sahibi olmak mutluluk verici.''

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

70 Milyonluk Türkiye'de kan sıkıntısı çekiliyor. Ayıplanacak bir durum. Fakat bunda Kızılay'ın da suçu var. Çünkü Türkiye genelindeki bazı ilçelerde hala Kızılay kan alma istasyonu yok. Kızılay buralara otobüslerle ulaşıyor. O da belirli dönemlerde yani devamlı kalmıyor. En fazla bir hafta kalıp gidiyor. Oysa ilçe merkezlerinde bir ofis açsa tüm yıl kan bağışı için açık olsa daha iyi olurdu.

@excellence, tüm yazıyı kırmızıyla yazdığın için sitenin adı yazının içinde kaybolmuş. Site adını değişik bir renkle belirginleştirsen daha iyi olabilir. Konunun başlığına da ekleyebilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar en iyisi kızılaya düzenli olarak kan vermektir bence. Burada sizden kan istenmesini bekleyene kadar yılda yaklaşık 4 defa kızılaya kan verirseniz. çok daha fazla kişiye ulaşmış olursunuz. Kan vermek hayat kurtarır. Unutmayın...

Edit: Bu arada zaten kan ihtiyacı için özel bir kurum var :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...