Jump to content

Metin Aydoğan - Bitmeyen Oyun: Türkiye'yi Bekleyen Tehlikeler


AegeaN BluE

Recommended Posts

Metin Aydoğan - Bitmeyen Oyun: Türkiye'yi Bekleyen Tehlikeler

975891300x.jpg

Kitap hakkında yorumlar:

Atilla İlhan: Metin Aydoğan'ın Bitmeyen Oyun'unu okuduğum sırada tadına doyamadığım satırlar, hem beni tekrar o ürpertici heyecana sürükledi, hemde Türkiye'yi yıllardır yönettiğini zanneden politikacı kısmının zavallılığını, bir kere daha düşündürdü; Dikkatle okuyup, devlet nasıl yönetilirmiş, bir daha düşünsünler... Sizi bilmem ama, ben hayatım boyunca şu okuduğunuzdan daha güzel bir şiir okumadım; heyecanlanırsam, haksız mıyım?

(Cumhuriyet, 22 Ocak 1999)

Deniz Som: Metin Aydoğan, 1999'dan 2001'e uzanan süreç içinde Türkiye üzerine oynanan oyunları anlatıyor, bütün çıplaklığıyla. Ayrılıkçılıktan şeriatçılığa, Yeni Dünya Düzeni'nden küreselleşmeye kadar bütün oyunlar. Hele son yıllardaki özelleştirme oyunu... (

Cumhuriyet 26 Eylül 1999)

Sirel Ekşi: Metin Aydoğan'ın kitabına adını verdiği Bitmeyen Oyun, yalnız 1919'dan günümüze değil, yüzyıllardır oynanıyor bu ülkenin üzerinde ve kaderinde. Dün de böyleydi, bugün de böyle. "Bu oyun bitmedi, bitmeyecek galiba" dememek için, yarın da böyle olmaması için, neler yapmamız gerekiyor. Aydoğan'ın kitabını okuyun, yanıtını orada bulacaksınız.

Işıl Özgentürk: Metin Aydoğan'ın, Bitmeyen Oyun kitabını okuduğumda itiraf etmeliyim ülkem için derin bir umutsuzluğa kapıldım. 1919'dan bu yana değişen ne? Neyse ki bu konudaki umutsuzluğum uzun sürmüyor, madem böyle bir kitap var, böyle bir çalışma yapılabiliyor, öyleyse her şey değişebilir. (Cumhuriyet, 30 Ekim 2001)

Mustafa Asoğlu: Metin Aydoğan'ın Bitmeyen Oyun kitabında binlerce Batı kaynaklı belge büyüteç altına alınmış, yüzlerce ayrıntı arasında ilişkilerini yitirdiğimiz olguları ve gerçekleri görmek kişiyi hem sevindiriyor, hem de şaşırtıyor

(Gazete Müdâfaa-i Hukuk)

Aydoğan Yavaşlı: Metin Aydoğan Bitmeyen Oyun'la küreselleşme aldatmacasıyla ulusal bağımsızlık düşüncesine karşı çıkanlara, halkın sesiyle yanıt veriyor; bu toprakların aydın bir insanı Cemal Süreyya'nın;

"Selam size büyük durumlar doruk anlar

Dağ görgüsü kazanır Ağrı'yı bir kez de görse kişi

Marmara'da yirmi yılda çıkaramayacağı gerçeği

okyanus'u beş dakika seyretmekle kavrar."

dizilerinde dile getirdiği gibi Metin Aydoğan, Marmara'da yirmi yıl oyalanacağı yerde, gerçeklere okyanus büyüklüğünde bakıyor. Okuyun bir daha konuşalım

(Cumhuriyet Kitap, 4 Mayıs 2000)

(Arka Kapak)

bunlar da kendi kitaptan bazı alıntılar:

Bölüm 3: Batı Zor Durumda

Uzun yıllar Doğu ve Güneydoğu’da istihbarat subaylığı yapan ve ‘PKK Uzmanı’ olarak bilinen Binbaşı Cem Ersever 1993 yılında, ‘faili meçhul’ bir cinayete kurban gitmesinden kısa bir süre önce şunları söylüyordu: “ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın çıkarları Ortadoğu’da çakışmaktadır… Ortak emperyalist politikalar dünyanın her yerinde olduğu gibi Ortadoğu’da da ABD tarafından planlanır; askeri operasyonları Amerika icra eder, istihbarat çalışmalarını İngiltere, kültürel faaliyetleri Fransa yürütür. Amaca ulaşmak için çeşitli dolapların çevrilmesi ve ortalığın karışması gerekir. Bunu tezgahlayan da Almanya’dır. ”

Bölüm 4: Uluslar arası Gerilimler ve Borçlanmanın Gerçek Yüzü

“Para piyasaları kapitalist sistemin karargahlarıdır.”

ADB Başkanı John F. Kennedy, ‘dış yardım’ adını verdiği borç işleyişinin ülkesi için ne denli önemli olduğunu 1962 yılında şöyle açıklıyordu: “Dış yardım, Birleşik Devletlerin dünya üzerinde etkili olması ve denetim elde etmesini sağlayan en etkin yöntemdir.”

Fransız hukukçu Carre de Malberg’in, ‘Devletler Kuramı’ adlı yapıtında söylediği gibi; “Yabancı bir devlete karşı herhangi bir bağımlılığı olan devletin, içeride egemen olacak gücü kalmaz.” ve ülkeler uydu topluluklar haline gelir.

alıntıları notlarımı temize çektiğimde daha da genişleteceğim...

herkesin okumasını şiddetle tavsiye ederim...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...