Jump to content

Dünyaya Havamızı Bastık!


69sihirbaz69

Recommended Posts

74882.jpg

Dünyaya havamızı bastık!

30 Ekim 2008 Perşembe 15:25

Harcanan paranın miktarı az olsa konu edilmeyebilirdi. Boğazdaki görsel şölende madalyonun bir de öbür yüzü var.

İNTERNETHABER-

Oktay Sağlam

Ne güzeldi o görüntüler, nasıl da mutlu olduk. 20 dakikalık illüzyon aklımızı başımızdan aldı.. 29 Ekim gecesi İstanbul boğazı görsel şölene tanıklık etti. Tamam bütün bunlar kabul ama bu kadar para harcanması ne kadar doğru?

Hele ki böylesi bir kriz ortamında; Dünyanın 'kasıp kavrulduğu', felaketin 2-3 ay içinde bizi vuracağı bir dönemde

'Bizden daha iyi kutlayanı yok' diye 'böbürlendik caka sattık.' Havamızdan geçilmedi, 'dosta düşmana' cumhuriyetimizin gücünü gösterdik.

Dünya 'işi gücü bıraktı bizi izledi' diye zannediyorsanız fena halde yanılırsınız. Son yıllarda boğaz kıyılarında 'fiyaka satmanın' da bir de bedeli var.

Boğazdaki görsel şölene tam 2 milyon 355 bin YTL harcandı.. Öyle böyle değil, milyarlar değil trilyorlar harcandı. Evet yanlış okumadınız 'havaya savrulan' paranın miktarı eski parayla 2.3 trilyon lira..

Havai fişek, ışık ve lazer gösterileri için 40 tondan fazla ekipman kullanıldı. Boğaziçi köprüsü üzerine 42 ateşleme sistemi yerleştirildi. Havai fişekler 250 metreye kadar yükseldi..

20 dakikada yaşandı bitti herşey. Bugün 30 Ekim 2008 ve hayat kaldığı yerden devam ediyor; 'bütün sorunlarıyla acımasızlığıyla..'

Kalan 364 gün aynı sorunlarla başbaşayız. Yani 'batı yakasında değişen bir şey yok' aslında.

Görsel şölenin iptali, yaralar için sihirli değnek değil tabii ki; neşteri vurmaya bir yerden başlanmalı.

Neler yapılamazdı ki bu parayla.. Derslikler, öğrencilere burs, köprüler, yardıma muhtaçlara gıda yardımı, listeyi uzatmak mümkün. 'Sözü uzatmaya ne hacet.'. Para ortada hesabını siz yapın.

Açlar, açıklar, yoksullar işsizler dururken, bu harcamanın 'hiç bir kitapta yeri yok'.. En basit ifadesiyle 'kutlamaya evet orantısız harcamaya hayır'.

kaynak: www.internethaber.com
Link to comment
Share on other sites

Ekim 28-29-30-31 hepsi aynıydı benim için.Cumhuriyet bayramını devlet kutluyor ama halkın gönlü geçim derdinde.Bir köşede boşa savrulan vergiler,diğer köşede 6 ayda %50'den fazla yapılan zamlar,başka bir köşede fiyatı yarı yarıya düşmesine rağmen birtürlü aşağı indirilmeye kıyılamayan petrol,son köşede ise %4 zamla süründürülen halk.Çok yaşa Cumhuriyet!

Link to comment
Share on other sites

Kesinlikle havaya savrulan para olduğuna inanmıyorum hatta az bile harcandığını düşünüyorum. İstanbul'da Eurovision şarkı yarışması yapıldığında kat kat daha fazla harcanmıştı kıytırık bir yarışma için. Bazı şeyler parayla ölçülmez, dosta düşmana karşı bir gövde gösterisidir bu...

Link to comment
Share on other sites

yapsanız suç yapmazsınız suç bu memlekete böyle birgünde harcanmıcakta nezaman harcanıcak sorarım size bu makaleyi yazan işin maliyetini çıkaran yazar bozuntusuna sormak lazım acaba hangi gazetenin ya da partinin provakatörlüğünü yapıp o kadar hesap kitap yapıp böyle bir yazı yazıyor.Sözüm konuyu açan arkadaşa değil yazıyı hazırlayan yazı sahibinedir.Bırakın bu memleketin paraları nereye harcanıyor ayaklarını.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...