Jump to content

10 Kasım - Atamızın 70. Ölüm Yıl Dönümü


Bilinchard

Recommended Posts

atamfd7.jpg

İşte bir 10 Kasım daha..Sirenler,kornalar bildik,sıradan hamasi nutuklarla Ata'yı anıyoruz.Başımız önde bakışlarımız dalgın...

Benim gözlerimin önünden hep aynı sahne geçiyor."komser Şekspir"..filminde Kadir İnanır'ın Atatürk heykeline sarılarak gözyaşı döktüğü sahne...Biricik kızı yakalandığı amansız hastalığın pençesinde adım adım ölüme giderken hiçbirşey yapamamanın çaresizliğini Ata'sıyla paylaşmaya çalışan o koskoca komiserin kahredici hali..

Bu yıl sanki hepimiz Atatürk'e daha sıkı sarılmışız gibi geliyor bana tıpkı o komiser gibi..

Gırtlağımıza çöken ekonomik kriz,işsizlik,savaş korkusu,geleceğe dair bu koyu belirsizlik içinde hepimiz aynı şeyi mırıldanıyoruz içimizden "Çok yalnızım be Ata'm,çok yalnızım......"

Utanıyorum,çok utanıyorum..

Ah!be sevgili Ata'm..Keşke hiç tanımamış olsaydık seni! O zaman belki de senden sonra gelenlerle seni kıyaslayıp bu kadar umutsuzluğa,üzüntüye,karamsarl ığa kaptırmazdık kendimizi..

65 yıldır elimizde kandil,gözümüzde mendil ^2. bir ATATÜRK'ü^ arayıp durduk ama nafile...Nasıl gelir ki senin gibisi???...Sen cumhuriyeti kurduğunda 1 Türk lirası bir amerikan dolarına eşitmiş diyorlar.Şu hale bak be Ata'm..Sanki Ergenekon Destanı'ndan bahsediyoruz.Şimdilerde gavurun bir banknotuna karşılık bizler çuvalla para taşıyoruz.Bir köşe yasarımızın yazdığı gibi 20 milyonluk banknotun üzerine hangi yüzle bastık senin resmini bilmem ki?...

Söylemeye utanıyorum ama irtica hala senin ülkende bir numaralı tehlike..Naaşını omuzlarımıza aldığımız günden beri geçen 65 yıl içinde senin 15 senede aldığın yolun yarısını bile alamadık Ata'm..

Yani, nasıl desem ki? ^Muasır medeniyetler^ seviyesine gelemedik bir türlü..Çelik ağlarla bir baştan bir başa ördüğün anayurda 100 km ilave ray bile döşeyemedik.Türkçeyi hala 200 kelimeyle konuşmaya çabalıyoruz sevgili Başöğretmenim.Sen yedi düvelin ordularını bir çırpıda bu milletle elele söküp atmıştın topraklarımızdan.Biz yıllar sonra dilimizden hala ingiliz'i,fransız'ı,italyan'ı, arab'ı,fars'ı temizleyemedik..

Kaşlarını çatmakta haklısın Ata'm...

Ah be Ata'm..Bulutların arasından "Halk ekmeği"büfelerinin önünde uzayan kuyrukları görüp kimbilir ne çok kızıyorsun bizlere değil mi?Sokakta insanların anası ağlarken,maaş zammı peşinde koşan milletvekillerini gördüğünde yüreğin nasıl daralıyordur..

Bugün saat dokuzu beş geçe huzurunda yine başımızı öne eğdik.Ama bil ki bu kez saygıdan değil.

Utançtan,Utancımızdan ATA'M..."

Yüksel Altuğ 7 sene önce 10 Kasımda yazılmış...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...