Jump to content

Dell, 4.1 milyon dizüstü bilgisayarını geri çagırdı


OulCidoY

Recommended Posts

Kişisel bilgisayar üreticisi Dell, 4.1 milyon dizüstü bilgisayarını, pil arızası nedeniyle geri çağırdı.

51376.jpg

Bu sayı nisan 2004 ile temmuz 2006 arasında satılan Dell laptop'ların yüzde 18'ine denk geliyor.

Dell'in alev alma riski yüksek olarak belirlediği pillerin konduğu bilgisayarların çoğunu ABD'de satılanlar oluşturuyor. Ancak 1 milyon bilgisayarın da ABD dışında satıldığı belirlendi.

Dell, Sony tarafından imal edilen pillerden, aralık ayından beri altı tanesinin aşırı ısınma nedeniyle alev aldığının belirlendiğini açıkladı.

Pil kullanmayın

ABD'deki Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu (CPSC) yetkilileri de, bunun elektronik ürünler tarihindeki en büyük geri çağırma olduğunu belirledi.

CPSC sözcüsü Scott Wolfson, arızadan etkilenen dizüstü bilgisayar sahiplerinin, laptop'larını pille değil sadece elektrikli olarak kullanmalarını istedi.

Yaralanma olmadı

Sony'nin ürettiği lityum-iyon piller, Dell'in nisan 2004 ile temmuz 2006 arasında üretilen Latitude, Inspiron, XTS ve PMW (precision mobile workstation) modellerinde kullanıldı.

Dell sözcüsü Ira Williams, "kısa devre, pilin aşırı ısınmasına ve duman ya da alev çıkarmasına sebep olabilir. Şimdiye kadar hiçbir yaralanma olmadı, ama bu önlemi almak zorundayız" dedi.

Sadece Dell'lerde değil

Dell kısa zaman içinde, ücretsiz sağlanacak pillerin nereden ve nasıl alınacağı hakkında duyuruları içeren bir Web sayfasını yayına sokacak.

CPSC, 2003 ve 2005 yılları arasında lityum-iyon pillerin alev almasından kaynaklanan 339 olay tespit etti. Bu firmalar arasında sadece Dell bulunmuyor.

Scott Wolfson, bu olaylar arasında, maddi kayıpların yanı sıra az da olsa kullanıcıların yaralandığı ve deri yanıklarının oluştuğu durumlar da söz konusu olduğunu söyledi.

haber3

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...