Jump to content

Almodovar sine-i millete döndü


AegeaN BluE

Recommended Posts

Almodovar sine-i millete döndü

Pedro Almodovar son filmi 'Dönüş'te, önceki iki filminde ('Konuş Onunla' ve 'Kötü Eğitim') biraz ihmal ettiği kadınlara yeniden eğiliyor. Penelope Cruz, Carmen Maura, Lola Duenas, Blanca Portillo ve Yohana Cobo'nun oynadığı filmde Pedro Almodovar üç farklı kuşaktan kadınların hikâyesini beyazperdeye taşıyor.

Raimunda çok çalışan genç ve güzel bir annedir. Kocası işsizdir, ergenlik çağında bir kızı vardır. Para kazanabilmek için birkaç işte birden çalışır. Raimunda'nın ablası Sole ise utangaç, tedirgin ve cesaretsiz bir kişiliğe sahiptir. Evinde kuaförlük yaparak geçimini sağlamaktadır. Kocası onu aldattığından beri yalnızdır. Bir gün La Mancha'da yaşayan halaları ölür. Raimunda'yı arayan Sole, kasabadaki Paula halanın öldüğünü haber verir. Halasını çok seven Raimunda cenazeye gidemez. Sole tek başına cenazeye gitmek zorunda kalır. Cenaze sırasında ona eşlik eden kasabalı kadınlar arasında bir dedikodu yayılmıştır. Solo ve Raimmunda'nın anneleri, hasta olan Paula halaya son günlerinde bakmak için öbür dünyadan çıkıp gelmiştir.

Cannes'da Almodovar'a en iyi senaryo ve filmin tüm kadın oyuncularına en iyi kadın oyunucu ödülü kazandıran 'Dönüş' yönetmenin hayranlarını tatmin edeceğe benziyor.

alıntı: Radikal

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...