Jump to content

İnstall.wim Ve Boot.wim Hakkında...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar kusura bakmayın. Sürekli bir soru konusuyla geliyorum. Ancak çok araştırıp bulamadığım konular da bu tip bir yolu deniyorum. Bazı iso düzenleme programın da install ve boot.wim dosyalarını birleştirme gibi seçenekler var. Ancak bu işlemin esprisini anlamadım. Denemelik bir iso hazırlıyorum. Muhtemelen hatayla sonuçlanacak. Merak ettiğim konu bu birleştirme seçeneği sadece boyuttan kazanmak amacıyla mı var? Performansa etkisi olur mu? Arada yabancı çalışmalar da görüyorum. Örnek; normal bir iso içeriğinde 1000 dosya varsa 500-600 dosyaya kadar indirilmiş çalışmalar oluyor. Birkez dosyaları karşılaştırarak silme işlemi yaptım. İso normal yüklendi. Bana pek esprisi olmaz gibi geliyor. Tabikii forum da bu tip konular da ciddi deneyimleri olan arkadaşların yorumları önemli. 

Harici olarak 2. bir sorum olacak. Windows dosyalarını silerken izin hatası almamanın bir yolu var mıdır? install.wim dosyasını açıp font silmek istiyorum ekstra program olmadan sildirmiyor, wallpaper silmek istiyorum aynı şekilde, windows dll dosyası düzenlemek istiyorum aynı şekilde... örnekler uzayıp gidiyor. Ve sürekli bir yazılımla silme işlemi bir yerden sonra can sıkıcı oluyor. Klasör güvenlik ayarlarından tüm yetkileri alıyorum ancak işlemiyor. Bu durumun bir çaresi yok mudur? Yani bir kez bir ayar v.s yapıp sonrasında hata almadan istediğim dosyayı silmenin bir yolu var mıdır?

Link to comment
Share on other sites

1.soru: Dosya silme performansı arttırmaz. Alandan kazanırsın. Çalışan servisleri kapatırsın veya devredışı bırakırsın. Dosyalarını ister sil ister kalsın. Kalması daha iyi olur düşüncesindeyim. İnstall.wim dosyasında boot seçeneği eklenir. boot.wim olmadan kurulum gerçekleşir. Bu sistem performansını etkilemez. Yine iso içeriğindeki alandan kazanır. 

2.soru: İso ile çalışırken kullandığın uygulama iso dosyasını Mount eder ve bir dizine yerleştirir. Bu dizine ulaşıp dosyaları Unlocker ile silip başka dosya ekleyebilirsin. Yada NTLite ile install.wim dosyasını yerleştir ve bir değişiklik yapmadan install.wim olarak kaydet.

Böylece install.wim yazma koruması kaldırılmış olur. Ardından 7zip ile beraber install.wim dosyasını aç ve içeriğini değiştir.

Edited by MrRush
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@MrRush Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Denemelik bir iso hazırlamıştım. İnstall.wim ve boot.wim dosyalarını birleştir seçeneğini seçtiğim de şöyle bir durum oldu. Normalde iso içerisinde 6 sürüm varsa sadece birini mount ediyordu. Ve işlem bittiğinde  sadece bir sürüm kalıyordu. Birleştirme işlemi yaptığımdan mıdır bilmiyorum. İşlem bittikten sonra 6 sürüm hala duruyordu. Ve tahmin ettiğim şekilde kurulum da hata verdi. 

Unlocker yöntemini denemiştim ancak arada seçenek olarak çıkmadığı oluyordu. Ntlite ile yazma korumasını kaldırıp 7zip le işlem yapmak sanırım an mantıklı yol olacak. Tekrar verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. 

Link to comment
Share on other sites

ikinci soru için bir alternatif te sahiplilik almak 

ben normal kullanımda yetkiden dolayı silemediğim programların ya sahipliliğini alarak siliyorum , onarım şeklinde bilgisayarı açıp sistem geri yükleme kısmından dosyalara erişirken orada siliyordum (defender gibi)

sahiplik almak için bir kod demeti vereyim .reg uzantısıyla kaydet sonra yeniden başlat 
 

Windows Registry Editor Version 5.00





[HKEY_CLASSES_ROOT*shellrunas]


@="Sahiplik Al"


"NoWorkingDirectory"=""





[HKEY_CLASSES_ROOT*shellrunascommand]


@="cmd.exe /c takeown /f "%1" && icacls "%1" /grant administrators"


"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f "%1" && icacls "%1" /grant administrators"





[HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryshellrunas]


@="Sahiplik Al"


"NoWorkingDirectory"=""





[HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryshellrunascommand]


@="cmd.exe /c takeown /f "%1" /r /d y && icacls "%1" /grant administrators /t"

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...