Jump to content

65 ülkeden bin 103 film


AegeaN BluE

Recommended Posts

65 ülkeden bin 103 film

Bu yıl 7. kez düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nde, sinemaseverler, 12 Kasım'a kadar 65 ülkeden Bin 103 filmi izleme imkanı bulacak

7. Uluslararası İzmir Kısa Filim Festivali, Fransız Kültür Merkezi'nde, İsrail yapımı 'Off Side' isimli filmle başladı. 10 gün sürecek olan festival boyunca 65 ülkeden Bin 103 film gösterilecek. Kısa filmler ücretsiz izlenirken, uzun metrajlılara bilet uygulaması yapılacak.

7'inci Uluslararası İzmir Kısa Filim Festivali'inin Koordinatörü Kayhan Kırmızıgül, Kültür Bakanlığı ve İzmir Fransız Kültür Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleştiren festivalde sinema dünyasının bir çok genç yeteneklerini İzmir'de biraraya geldiklerini söyledi.

Sinema dünyasına İran'ın son armağanı olarak kabul edilen genç oyuncu ve yönetmen Niki Karimi, İtalya'dan; Avrupa Film Festivalleri Koordinasyonu Üyesi "La Cittadella Del Corta Film Festivali"nin yönetmeni William Azella, İsviçre'den Locarno Film Festivali Leopards of Tomorrow Koordinatörü Alessandro Marcionni, Türk sinemasında birçok önemli filmin (Gora, Filler ve Çimen, Tabutta Rövaşata, Neredesin Firuze) kurgusunu yapmış ve birçok ödülü bulunan Mustafa Preşava, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve TV Bölümü Öğretim Üyesi Bülent Özkam ve Gazeteci Sinema yazarı Olkan Özyurt film festivalinin yarışma jürisinde yer aldı.

Bu yıl konuk ülke; Ürdün

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali programında bu yıl konuk ülke bölümünde Ürdün var. Ürdün'den uluslarası birçok festivalde gösterimi yapılan 6 film yeralıyor. Ürdün film ve yönetmenleri söyle sıralanıyor. The Order Of Out-Jafar Sawran, What A Job-Omar Saleh-Mohammad Aboujard, Growing Up In Amman's Suburbia-Hazım Bitar, Little Feet-Yönetmen Salih Qasem,The Last Patch-Rifgi Assaf-Hazım Bitar

Bilinmeyen topraklar

Alman, İspanyol, Brezilya sinemalarından örneklerin yer aldığı festivalde, Bilinmeyen Topraklar başlığı altında 2 belgesel ve 3 kurmaca türünde 5 kısa film yer alıyor. Yaşamsal ihtiyaçların bile güçlükle karşılandığı Afrika kıtasında yaşama sinemayla tutunmaya çalışan genç sanatçıların eserlerinin yer aldığı filmler şunlar: Uganda'dan yönetmenliğini Carolin Kamya'nın yaptığı The Dancig Wizzard, Zimbabve'den yönetmenliğini Tawanda Gunda Mupengo'nun yaptığı Peretere Maneta­, Güney Afrika'dan yönetmenliğini Inger Smith'in yaptığı Love Poem, Fas'tan yönetmenliğini Jamal Soussi'nin yaptığı Le Cadeau ve Fildişi Sahilleri'nden yönetmenliğini Doris Haron Kasco'nun yaptığı Faxman.

Çocuklar için dünya ninnileri

Bu yıl çocuklar için için seçilen animasyon sinemasının yaşayan en büyük ustası kabul edilen Miyazaki'nin Oscar adayı "Yürüyen Şatosu", animasyon tarihinin zirvelerinden birini oluşturuyor. Elizaveta Skvorcova yönetmenliğinde gerçekleşen Dünya Ninnileri projesi koleksiyonundan da bir seçkinin de gösterimde olacağı açıklandı.

Saatler ve bilet ücretleri

Kısa film gösterimleri 13:00 -15:00 - 17.00 seanslarında ücretsiz olarak gösterilecek. 19.00 ve 21.00 seanslarında gösterilecek uzun metrajlı filmlerin bilet bedeli de tam 10 YTL, indirimli 5 YTL olarak belirlendi.

alıntı: Haber Ekspres

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...