Jump to content

Windows Bileşenleri Silme V.s Hk...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Cümleten Selamun Aleyküm. Uzun zamandır bir win10 çalışması yapmak için denemeler yapıyorum. Ancak sürekli bir sorun çıkıyor. 

Son denemeler de en büyük sorunum sistemin takılma sorunu. Ram, İşlemci, HDD... v.s değerleri % 5 maksimum 20 çıkmasına rağmen ilginç bir şekilde sağ tık yapılamıyor. Herhangi bir yer de bir kez sağ tık yaptığım da o ekran donuyor ancak farklı bir ekran açarsam hiçbir sorun olmuyor. Şöyle örnek vereyim. Masaüstün de bir kez sağ tık yapıyorum. İkinci kez sağ tık yapmak istediğim de masaüstü 5-10 dk civarı cevap vermiyor. Ama bu aşamada masaüstü cevap vermezken başlat menüsü normal çalışıyor, ayarları açabiliyorum, masaüstü hariç başka bir ekran da sıkıntısız işlem yapabiliyorum. Ne denediysem sorunu çözemedim. Çoğu yer de sağ tık eklentisinden v.s bahsedilmiş ancak deneneme rağmen çözülmedi. 

Sağlam bir performans çıkarabilirsem yabancı forumlar da da paylaşmak amaçlı bir kaç dil eklemeyi düşünüyorum. Önceliğim Türk vatandaşlarının sıklıkla bulunduğu ülkelerdeki diller. Bunlar İngilizce, Almanca, (Türki Devletlerin Rusya etkisinden dolayı yaygın olan) Rusça ve Türkçe dillerini eklemeyi düşünüyorum. İspanyolca, Fransızca da eklesem mi diye düşünüyorum. Gerçi diğer Türk devletlerine erişim açısından Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan.... gibi ülkelerin de dillerini ekleme fikrim var ancak Türki dillerin çoğunu bulamıyorum. 

Bunların haricinde şeffaf panelleri seviyorum. Çok uzun zamandır da başlık çubuğu dahil şeffaf bir sistem hazırlamak istiyordum. @forjest üstadın çalışmasıyla çok şık bir detay olduğunu birkez daha fakettim. @forjest üstad için bir sorun olmazsa son paylaşımlarından Aero çalışmasını da eklemeyi düşünüyorum. 

Son olarakta Edge, İnternet Explorer, Windows Media Player' ı sistemden tamamen silmek istiyorum. Bunların hepsini silme seçeneği olan bir uygulama bulamıyorum. İstediğim şey tamamen sistemden silmesi. Henüz tamamen sistemden silen bir uygulama bulamadım. Genel de bu tarz programlar da Edge siliyorsa diğerleri yok, media player siliyor ama edge silmiyor... 

Öncelikli olarak bu sağ tık sorunu, donma sorunu yaşayıpta çözebilen var mı? Sağ tık' a hiçbir eklenti eklemeden bile sıkıntılar oluyor. Unutmadan Defender' ı tamamen kapatma olayını çözebilen var mı? Normal de Ntlite v.s yle servisleri kapatıyorum. Hizmetlerden baktığım da defender otomatik görünüyor ve kapatmayı önlemek amaçlı pasif oluyor. Yani ayar yaptırmıyor. Glary Utilities Pro nun özelliğindeki hizmetler kısmından kapatılıyor ama gerçekten kapatıyor mu emin değilim?

Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Önerisi yada sorunlara dair çözüm önerisi olan var mıdır? 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...