Jump to content

Linux Ve Windows Aynı Pc'de Kurulu Olabilir Mi ?


krmzntns

Recommended Posts

olabilir daha fazlada olabilir..mac os vista xp vs vs... hepsinden yükliyebilirsin...

linuxda yüklemek için vista yükli ise vista ile pcyi açıp disk yöneticisinden böldüğün bölümü silmen gerekir veya başka bir şekilde o bölümü silersen sonra linuxu yüklerken en büyük boş alanı kullanma seçeneği var onu seçtiğinde otomatik böldüğün bölümü ayırır ve yükler ben iki gün önce yükledim ubuntuyu ama çok fazla alıştığımdan xpden vazgeçemedim ikinci olarak arada kullanıyorum ama çok kullanmıcaksan cdden çalışan versiyonunu yada sanal makinedekini kullanmanı tavsiye ederim..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
Evet oluyor.Ben XP ve Pardus ve Mint linux'u aynı HDD'de kullanıyorum.

Bunu yaparken önce windows'u ardından linux'u kurmakta fayda var çünkü linux boot manager'ı (grub) ile birlikte yüklenir ve açılış esnasında direkt işletim sistemi seçmeye olanak verir.windows ise linux partition'ını görmez ve sonra boot manager programı aramak zorunda kalırsın ki bu programlar da risklidir.özellikle acronis os selector konusunda dikkatli olmak gerekir benim başımı yakmıştı bu program.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar hdd ye kurarken dikkat edeceğin şeyleri söylemiş, ben başka şeyler önermek isterim.

1-Linux u ilk defa deneyeceksen SunxVm virtual box programını kurup linuxu ona kur. Sanal makinaya kurunca yapacağın hatalardan hdd de windows da zarar görmez.

2-Vubi programını kur. Ubuntunun onunla kurulan sürümleri var. Böylece ubuntu linuxu sanal makina bile kullanmadan, windows altında herhangi bir program gibi kurup kullanma şansın olur. Vubi, hangii linuxu kuracağını sorar, sen seçince dosyaları kendi indirir, kendi kurar.

Link vermedim, çünkü iki program da bedava. Google a arat , istediğin yerden indir.

Link to comment
Share on other sites

Pardusla başla bence. Windowsu kur, sonra da pardusu kur diğer sürücüye. Kullanımı en kolay linux dağıtımıdır pardus. Ben bilgisayarımda %80 pardus kullanıyorum. Oyun oynamak için windows açıyorum sadece.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...