Jump to content

Şimdi De Tuvalet Takip Sistemi


exit

Recommended Posts

İşverenlerin çalışanları haksız ve fazla çalıştırıp ek ücretlerini vermediğini listeleyecek rapor edecek bir sistem niye yapmıyorlar. Hesap edersek bir gerçekten çalışanların yaptıkları başkalarının işleri, fazla mesailer gibi etkenlerden çok daha fazla zarar ediyoruz. Tuvaletlere koysunlar tabiki bunu ama dediğim diğer tedbiri de koysunlar bakalım kim daha zararllı olacak.

Hay senin eline koluna ağzına sağlık kardeş tam ben yazacaktım şimdi hiç onlardan bahseden yok şer..siz patron işçinin parasını vermez işçinin parasıyla mercedes bmw biner meyhanden çıkmaz çoluğuna çocuğuna araba alır işçiye gene para yok ...................................vs.

Daha çok yazacak şey var ama neyse ağzımı bozmayayım şimdi.

Link to comment
Share on other sites

Yeni bir program yapıyorum az kaldı çalışanlar için hesap tutacak .. Her işçi iş başlama saatinde kartını okutacak ve böylelikle süre başlayacak aldığı asgari ücreti hesaplayacak kesintiler ıvır zıvır hepsini düşecek ve tuvalete girerken diğer makinayı görünce duracak aynen makineden çıkınca yani tuvaletten gene çalışmaya başlayacak bir günün sonunda iş bitiminde işçi kartı basacak ve gün sonu toplamı net kazancı günlük yazacak ve patrona bu kazancın dolar , euro karşılığı yapılan işin nevi ve özellikleri ile ilgili bilgi ayrıca birde afrika dahil diğer ülkelerdeki işçilerin bu sürede ne kazandıkları ne harcadıklarınıda yollayacak ne dersiniz bence güzel program yapalım bari :D)) Yanı sıra diğer ülkelerdeki patronlara bizimkinide oranlayacak onunla hemcinsleri arasındaki fark oranından (bu verilen vergiler hariç tutularak hesaplanacak yoksa acaip zararlı çıkarız bizimkiler hep zarar ) alınan ortalama fark bizim maaşlara yansıtılacak azsa az alırız çoksa zam yaparsınız denecek tabi kimse iplemicek ama sanırım tuvalete gir şu programı sittiret derler kesin :))

Link to comment
Share on other sites

once işcinin hakkını versınlerr sonra bunları yapsınlar serefsızler işciye para yok bılmem neye var işine gelmıyorsa yol verır o kadar bızde turksek bununda bır yolunu buluruz evelallah cebe yasak kodular ama kameraya baka baka konusan benım anlayamadılar salaklar

Link to comment
Share on other sites

Bu yöntemi araba fabriklarında uyguluyorlar zaten. Düşünsenize, her 10 dakikade bir araba çıkıyor fabrikadan, ve işçiler günde 20-25 dakika mola veriyor. Büyük masraf çıkıyor haliyle. Fakat, ne yapılabilinir ki? İnsan bunlar robot değil. Bunların önüne geçilmesi için hükümetin işçi haklarına biraz daha önem vermesi gerekir, özellikle de yabancı menşeili fabrikalarda.Aksi takdirde kaos çıkar. Gerçi biz elimizden ekmeği alsalar bile, zar zor sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ya, orası da ayrı bir konu.

Link to comment
Share on other sites

bu gavurların ıslerı var yaa

dunyanın en rahat yerı kardesım 3 5 dknın lafı olur mu hıc 3 kurus para menfaat ıcın ayıp bea 5 dk brk ben 10 dk tuvaletı anca edıom rahat yer sureyle kısıtlanması hıc hos olmamıs ;)

Link to comment
Share on other sites

eeee Türkiyede işçi sınıfını ayak takımı gören insanların zihniyetindeki patronlar tabiki tuvaletede sınırlama koyarlar, insanların maaşını vermemeyi kar zannederler, çok çalıştırıp az para verirler. Hakkını arayanıda kapıya koyarlar.

Link to comment
Share on other sites

Bence yapacak bişey yok memleket sahipsiz zaten işçiyi (insan haklarını) kim düşünürkü. Benim bir fikrim var bu sistemi uygulayanlar

işçilerin hepsini çıkarsınlar yerlerine robotları koysunlar sonra maliyet ,verim ve yapılan yatırımı karşılaştırsınlar sonucu görsünler.

Makineler bile dinlenmek zorunda onların bile temizliğe ve hidrolik yağ (sensor temizliği )gibi ihtiyaçları oluyor. Geçen yaz makinelerin sıcaktan

kendilerini kilitleyip bizim çalışmaya devam ettiğimiz çok oldu. Makineler durunca onlara da kart basalım o zaman dinlenme molası diye. :)

Sonuç olarak ne kadar saçma bir uygulama olsada işçi kesiminin sahipsiz olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu uygulamaya geçecek birçok şirket

olacaktır ondan eminim. Giderek köleliğe doğru giyoruz sonumuz hayrola. :D:D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...