Jump to content

Microsoftun Diskinizi Ve Ağınızı Kullanması Hk...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Tekrar cümleten Selamun Aleyküm. Normalde bu ayarları kendi denelemerim de yapmıştım. Normalde Windows Deneyimlerim konusunda paylaşacaktım. Ancak gözden kaçabilir düşüncesiyle ayrı bir konu olarak açıyorum. Bugüne kadar unuttuğum için eklememiştim. Chris Titus abimizin videosunu görünce aklıma geldi ve paylaşayım dedim. Christ Titus' un videosunu ekleyeceğim. Ve kendim yaptığım da çıkan sorunları da üzerine ekleyeceğim. Videoyu zaman bulabilirsem ya da İngilizce bilen bir arkadaş Türkçe Altyazı eklerse süper olur, kimse ilgilenmezse de müsait bir zaman da Tr altyazı yapmaya çalışacağım.

CHRİS TİTUS VİDEO

Spoiler

 

Konuyu özetle şu şekilde anlatayım. Microsoft uzun süredir bilgisayarınız da rezerve alanı ve ağ bağlantınızı diğer bilgisayarlara güncelleştirme dosyalarını aktarmak için kullanıyor. Chris Titus' ta anladığım kadarıyla bu konuya değiniyor ve yapmanız gereken ayarlardan bahsediyor. Ve yine anladığım kadarıyla şunu yazayım. Bu ayarlar kapatılmamışsa, birçok bilgisayar pc' nize bağlanıp güncelleme dosyalarını sizin bilgisayar ve ağınız üzerinden indiriyorlar. Hani oyun oynarken arkaplan' da güncelleştirme mi yapıyor diye düşünüyorsunuz ya, şimdi ikinci bir seçenek var. Acaba bilgisayarınızdan başka bilgisayarlara güncelleme mi gönderiyor? Acaba diskinizin ne kadarını bloke ediyor? 

Bu satırdan itibaren tamamen kendi deneyimlerimi yazacağım. Bahsedilen kısım bildiğim kadarıyla Ayarlar + Güncelleştirme ve Güvenlik + Teslim İyileştirme kısmında "Diğer Bilgisayarlardan indirmelere izin ver" şeklinde bir ayar var. Bu ayarı açık yaparsanız, PC' niz de 10-15 GB' a kadar alanı bloke edebiliyor. Bende 15 GB' a kadar çıktığı oldu. 15 GB' ı babasının malı gibi kullanıyor. İşin daha enteresan kısmı da eskiden güncelleştirme indirmelerinden dolayı internetiniz kasıyordu. Artık başkalarına güncelleme göndermek için de kasabilir. Genel olarak Windows Güncellemeleri, Microsoft Store uygulamaları indirme ve Güncellemeleri, Ofis uygulaması ve güncellemeleri v.s diye uzayıp gidiyor. 

Kısaca torrent mantığı gibi bir durum var. Ben yazılımcı değilim ancak suistimal edilmeye de çok müsait bir yapısı var. Microsoft güvenli v.s desede ciddi şekilde Windows'u güvenliği tehdit ediyor. Windows için kullandığım SSD 110 gb, 10-15 gb alanı bloke edebiliyor. 13-20 Gb kadar da windowsun kendisi var. Toplam da 35 gb' a kadar babasının malı gibi kullanıyor. Tavsiyem videodan izleyerek bu alanı kapatmanız. 

Unutmadan tabikii kapattım bitti olmuyor. Deneyimlerimden yola çıkarak yazabilirim. Sözde kapatma tercihi koyuyor. Kapattığınız da da başka indirmelerde sıkıntı çıkarıyor. Örnek; uup tarzı sitelerden indirme yapmak istediğim de bu ayar kapalı olduğu için indirmeye izin vermedi. Sonuç olarak kapatabilirsin ama zorbalıklarıma da katlanırsın diyor.

Saygılarımla...

Edited by deli_petro06
  • Like 7
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...