Jump to content

Ptt’den Önemli Atılım


viper75

Recommended Posts

PTT’den Önemli Atılım: Melez Posta (Hybrid Mail) Teknolojisi Yakında Türkiye'de

Kulağınıza biraz tuhaf gelebilir fakat aslında açıklaması son derece basit: Melez posta e-posta ve bildiğiniz zarf postaların birleşimidir. Birçok ülkede yıllardır kullanılan Melez posta yöntemi, elektronik haldeki bir belgenin (PDF, Doc gibi) internet yoluyla PTT merkezine yollanması ve PTT’nin bu belgenin çıktısını alarak ilgili şahsa veya kuruluşa ulaştırması mantığı üzerine kurulu.

PTT bu proje için Türk Telekom ile görüşmelerini sürdürüyor ve anlaşma imzalanır imzalanmaz uygulama aşamasına geçeceğini ifade ediyor. PTT Genel Müdür Osman Tural melez postanın sunacağı avantajlar konusunda şunları söyledi:

"Melez Posta uygulamasının özünde ölçek küçük olursa daha rahat bir uygulama oluyor. Hem sayısal ölçek, hem coğrafi alan küçük olursa hacim düşük olduğunda uygun bir makinayla halledilebiliyor. Bunun altında daha çok spesifik müşterilere hizmet verme anlayışı yatıyor. Sürekli postaya yayın veren, postaya iş veren müşterilerin ihtiyaçları bu uygulamada daha etkin karşılanıyor.

Hangi işi yaparsanız yapın, baskı (print) işi ayrı bir iş. Herkesin kendi yaptığı işte uzmanlaşmasını gerektiren bir dönemdeyiz. Varsayalım ki bir telekominikasyon şirketi, Melez Posta mail olmadığı zaman baskıya da zaman harcaması gerekiyor, baskı işine zaman ve kaynak harcaması gerekiyor. İşin posta kısmına da para ve zaman harcaması gerekiyor. Melez Posta bunların hepsini birleştiriyor. yani, deyim yerindeyse şirketlere ya da kuruluşlara işin baskı ve postayla ilgili kısmını tek bir muhatapla çözme imkanı sağlıyor. Çünkü başka yerde basılıyor, basıldıktan sonra bunu alıp taşıyorsunuz postaneye, kabulu yapıldıktan sonra taşınması gerekiyor. Melez Posta uygulamasının bu bakımdan önemli bir avantajı var."

Diğer yeni iletişim teknolojilerinde de olduğu gibi melez posta uygulamasına da biraz geç geçmiş olacağız. Ancak kurumlar arası iletişim trafiğinin hızlandırılmasının gerek kurumların kendisine gerekse de vatandaşlara yararı olacaktır. O yüzden bunu son derece olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

Kaynak:tomshardware

Link to comment
Share on other sites

Son yılların en çok değişim geçiren ve güzelleşen devlet kurumu PTT dir bence. Bu değişimi ne zaman yerinde gözlemlesem içimi bir sevinç kaplar. O eski hantal PTT nin yerine bugünkü dinamik ve işleyen PTT yi görmek çok hoşuma gidiyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...